Siirry pääsisältöön

F#

Yhtye

Profiili

Perustettu2016
Jäsenet
Linkit

F# perustettiin keväällä 2016 (nimenä silloin FIS - Free Improvising Spirits) ja bändin debyyttikeikka nähtiin saman vuoden Pori Jazzissa. Yhtye on kiertänyt Suomessa ja Virossa vuosina 2017 ja 2018. Sid Hillen, Markus Ketolan ja Jori Huhtalan muodostaman trion marraskuussa 2017 Virossa äänitetty ensilevy the wannsee punk sisälsi puhtaasti ja vapaasti improvisoitua musiikkia.

Vaikka yhtyeen musiikki on täysin improvisoitua, se ei ole free jazzia. Trion kaikki kolme muusikkoa ovat ansioituneita säveltäjiä ja käytännössä tekstuurit, groovet ja melodiat ovat spontaanisti sävellettyjä. Musiikissa kuullaan jatkuvasti yllättäviä käänteitä, tiheää tekstuuria, groovea ja mahtavia äänimaisemia (myös thereminin ja live-elektroniikan vuoksi). Yleisö pääsee seuraamaan, miten luodaan silmiensä edessä uutta, ennen kuulematonta musiikkia, jota ei voi milloinkaan toistaa uudestaan täysin samalla tavalla. 

F#-yhtye on konserteissaan usein tehnyt yhteistyötä kansainvälisten vieraiden kanssa. Yhteistyökumppaneihin kuuluvat mm. itävaltalainen multi-puhaltaja Herbert Könighofer, virolaiset laulajat Laura Põldvere ja Ivi Rausi, esikoislevyllä esiintyvä virolainen Liina Saar ja myös suomalainen kitaristi Jarmo Saari

Sid Hille - Rhodes electric piano, theremin & electronics 
Jori Huhtala - basso & electronics
Markus Ketola - rummut & lyömäsoittimet & electronics