Siirry pääsisältöön

Emma Salokoski trio

Yhtye
Emma Salokoski trio

Profiili

Jäsenet
Linkit

Emma Salokoski – laulu
Jarmo Saari – kitara
Niko Kumpuvaara – haitari

Emma Salokoski on runsaan kymmenvuotisen uransa aikana levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa, ja esittänyt lauluja suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja portugaliksi. Tyylien kirjo on vaihdellut, mutta punaisena lankana on aina ollut laulujen tarinat ja koskettavuus.

Kun Emma alkoi esittää sekalaista kokoelmaansa Jarmo Saaren kanssa, löytyi lauluihin uusi yhdistävä linja. Saaren lähestymistapa musiikkiin on ainutlaatuinen. Siinä yhdistyvät elokuvallinen kerronta ja innovatiivinen äänimaisemien käyttö. Laulujen tulkinnat muuttuvat päivittäin, sillä Saari ei koskaan hylkää improvisaatiota ja luovaa musiikillista kommunikointia hetkessä.

Niko Kumpuvaara liittyi joukkoon niin sanotusti “by accident”. Jarmolta murtui käsi ennen sovittua esitystä, ja Kumpuvaara kutsuttiin apuun. Jarmon joutuessa tyytymään yhden käden kellopelinsoittoon, Niko otti harmonisen vastuun. Hänen raivokas, energinen mutta herkkä soittonsa teki Emmaan vaikutuksen, ja siitä lähtien kumppanukset ovat esiintyneet triona.