Siirry pääsisältöön

Auteur Jazz

Yhtye
Auteur Jazz

Kuva/ Photo: Joni Kuusisto

Vuodesta 2008 alkaen esiintynyt, energinen Auteur Jazz pokkasi Jazz-Emma – ehdokkuuden debyyttialbumillaan Aphorisms (Ricky-Tick Records, 2009) ja voitti samaisella julkaisulla Funky Awardsissa “Vuoden levy” -palkinnon. Aphorismsin seuraaja, Cunning Album, (KHY Suomen Musiikki Oy, 2011) sementoi persoonallisen yhtyeen yhdeksi tärkeimmistä tyylisuuntansa edustajista Suomessa.

Studioyhtyeenä aloittaneen Auteur Jazzin auteur, tenorisaksofonisti Antti Hynninen sävelsi, sovitti, tuotti ja äänitti debyytin, mutta sanottakoon, että kuusihenkinen yhtye on lavalla enemmän kuin osiensa summa ja, jos mahdollista, levyäkin intensiivisempi. Elokuvallista, 60-luvun keskieurooppalaista jazzia henkivän Auteur Jazzin muusikot ovat nuoria, mutta jo kosolti nimeä saaneita lahjakkuuksia.

Auteur Jazz nousi yleisön tietoisuuteen, kun se perustamisvuotenaan julkaisi 12-tuumaisen vinyyli-EP:n, Two Jaguars in Warsaw (Ricky-Tick Records), josta kiinnostuivat tiskijukat ympäri maailmaa. Yhtye on esiintynyt kotimaan lisäksi Italiassa Sudtirol Jazz -festivaaleilla. Suomessa bändi on tehnyt sekä festivaali- että klubikeikkoja täysille saleille.

Joakim ”Jusu” Berghällin pörisevää baritonifonia ja sävykkäitä sopraanosooloja, Antti Kujanpään groovaavaa, chickcoreamaista pianotyöskentelyä, Eero Tikkasen tanakkaa soundia, mutta lempeän soljuvia bassolinjoja, Tatu Rönkön kapulointia rock-otteella sekä Abdissa Assefan maanläheisiä rytmejä. Tämän sekstetin takaa-ajojazz saa kuulijansa takuulla kiinni!