Siirry pääsisältöön

Anna-Mari Kähärän Orkesteri

Yhtye
Anna-Mari Kähärän Orkesteri

Profiili

Perustettu2000
Jäsenet
Linkit

Vuosituhannen taitteessa perustettu Anna-Mari Kähärän Orkesteri on todellinen all-stars-yhtye. Se koostuu neljästä oman alansa huippumuusikosta, joiden keskinäisen synergian ytimessä on hullunrohkea ja ennakkoluuloton improvisointi. Orkesteri tunnetaankin arvaamattomista ja virtuoottisista esiintymisistään, jotka ovat saavuttaneet jo kulttimaineen.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu englanninkielisiin runoihin tehdyistä Kähärän sävellyksistä, jotka ovat uskalias ja intohimolla luotu sekoitus jazzia, folkia ja poppia. Yhtyeen debyyttilevy ’Anna-Mari Kähärän Orkesteri’ (v. 2005, Emi Finland) saa vuonna 2013 jatkoa parhaillaan äänitettävästä toisesta albumista.

Anna-Mari Kähärä on luonut mittavan uran säveltäjänä, sovittajana, tuottajana ja laulajana. Hän on tehnyt sävellyksiä satoihin runoihin, joita ovat tulkinneet lukuisat lauluyhtyeet, kuorot, sinfoniaorkesterit ja solistit. Kähärä tunnetaan oman orkesterinsa lisäksi myös useista muista kokoonpanoista (mm. How Many Sisters, Zetaboo, Pekka Kuusisto & The Luomu Players). Vuonna 2002 hänet palkittiin sekä Taiteen Suomi-palkinnolla että ensimmäisenä naispuolisena artistina Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Multi-instrumentalisti Zarkus Poussa tunnetaan parhaiten perkussionistina. Oman Zarkus Orchestra -kokoonpanonsa lisäksi hän on esiintynyt mm. Ismo Alangon, Tuomon, Tuomari Nurmion, Pekka Kuusiston ja Michael Monroen kanssa. Hän on myös tehnyt lukuisia TV- ja teatteritöitä.

Marzi Nyman on eräs maamme arvostetuimmista kitaristeista, joka on työskennellyt kitaristina, laulajana, sovittajana ja säveltäjänä harvinaisen laaja-alaisesti taiteenlajista tai musiikkigenrestä riippumatta. Nyman onkin esiintynyt lukemattomien eri kokoonpanojen kanssa (mm. Nylon Beat, Leningrad Cowboys, Husband, Hemma Beast, UMO Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Iiro Rantala New Trio). Hänen debyyttialbuminsa “Marzi” voitti Teosto-palkinnon vuonna 2006.

Jarmo Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla oudoilla instrumenteilla luoduista monikerroksisista kollaaseista. Oman sooloprojektinsa sekä yhtyeidensä lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Perkon, Tero Saarisen, Trilok Gurtun, Esko Salmisen, Mika Kaurismäen ja Tuomari Nurmion kanssa. Tähänastinen ura käsittää 200 levytystä ja esiintymisiä 30 maassa.