Siirry pääsisältöön
Good Romans
Pertti "Pepa" Päivinen

Tadpoles

Levy
profile-picture

Artwork by Teemu Raudaskoski

Levyn tiedot

EsittäjäGood Romans
Pertti "Pepa" Päivinen
Julkaistu2016
Soittajat
Levy-yhtiöKarkia Mistika Records
Tuottaja

Recorded 2/2016 on the road by Jari ”Piki” Lappalainen
Mixed & mastered by Markku Veijonsuo

Biografia

Pertti "Pepa" Päivisen ja duo Good Romansin yhteistyö jatkuu marraskuussa 2016 julkaistulla, trion toisella Tadpoles-albumilla.

Porilaisen Karkia Mistika Recordsin julkaisema levy on trion järjestyksessään toinen yhteinen pitkäsoitto ja soiva dokumentti yhtyeen viimekeväiseltä musiikilliselta vaellukselta Vapaat Äänet -kiertueella.

Vuonna 2008 yhteistyön aloittaneet Päivinen ja Good Romans seikkailevat bassottomalla triollaan rohkeasti vapaan jazzin maastossa improvisoiden ja hyödyntävät elektroniikkaa äänipalettiaan laajentamaan. 

Pepa Päivinen (ts, b-cl, b-fl, perc), Ilari Filander (g), Jussi Miettola (dr, sounds).

 

"Multipuhaltaja Pepa Päivinen julkaisi edellisen (ja ensimmäisen) levynsä kitaristi Ilari Filanderin ja rumpali Jussi Miettolan Good Romans -duon kanssa pari vuotta sitten. Tuo Ghost of a dog oli erinomainen todiste jo vuonna 2008 alkaneen yhteistyön kestävyydestä.

Alkuvuodesta 2016 yhteistyö oli jälleen voimissaan, kun kolmikko pääsi toteuttamaan yhteistä visiotaan Suomen Jazzliiton tukemalla Vapaat äänet -kiertueella.

Mukana helmikuun kiertueella oli äänimiehenä Jari ”Piki” Lappalainen, joka myös tallensi soitetun. Markku Veijonsuon miksauksen jälkeen kiertue sai Tadpoles-levyllä ikuisen asun.
Kolmen kimpan jujuna on Päivisen modernin, vapaan ja dramaattisen kertojanäänen yhdistäminen Filppulan ja ja Miettolan elektrofreejazziin.

Päivinen ei koskaan puhaltele niitänäitä, ja nytkin kaikki mitä tenorisaksofonista, bassoklarinetista tai bassohuilusta puskee ulos, on merkityksellistä ja syvästi vaikuttavaa. Päivisen soitossa on voimakas emotionaalinen lataus.

Ajoittaisesta romistelusta huolimatta musiikki on pysähdyttävää ja vaivuttavaa. Soundit saattavat olla rujoja, mutta kokonaisen konsertin ja sitä myöten tämän livelevyn tuloksena on taiteellinen katharsis, puhdistuminen ja uuden elämän alku."

Pentti Ronkanen, SuomiJazz.com,  1.10.2016

Biisilista

  1. Magi
  2. Canons
  3. Dwell
  4. You Will Ascend
  5. Locusts