Siirry pääsisältöön
Jussi Fredriksson Trio
Jussi Fredriksson

?

Levy
profile-picture

Kuva: Saara Salmi

Levyn tiedot

EsittäjäJussi Fredriksson Trio
Jussi Fredriksson
Julkaistu24.10.2014
TyyppiCD
Soittajat
Levy-yhtiöFredriksson Music
Tuottaja

Jussi Fredriksson

ÄänityspaikkaMimix
Kuuntele

Biografia

Kotimaisen jazzin keskeisiin vaikuttajiin kuuluvan pianisti Fredrikssonin triokokoonpanossa mukana ovat basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Tuore albumi ? käsittelee epävarmuuden positiivisia sävyjä ja panostaa lämpimään "olohuonesoundiin".

Uudella levyllään Jussi Fredriksson Trio käsittelee epävarmuuden tematiikkaa. Fredriksson kertoo inspiroituneensa Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta löytyvästä lausahduksesta: "Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi." Albumin säveltänyt ja tuottanut Fredriksson lähestyy arvaamattomuutta positiivisuuden kautta. "Epävarmuus ei tässä yhteydessä liity millään tavalla itsetuntoasioihin tai henkilökohtaisiin epävarmuuksiin", Fredriksson sanoo. "Levy käsittelee pikemminkin epätietoisuuden positiivisia sävyjä ja luovan ajattelun avointa prosessia."

Tuotantopuolella Fredriksson on pyrkinyt kuivaan "olohuonesoundiin", joka poikkeaa usein nykyään kuullusta kaiutetusta, etäisemmästä äänimaailmasta paljon taltioidun pianotriojazzin saralla. Seurauksena on albumillinen välitöntä, tasapainoista ja ajattoman kuuloista nykyjazzia. Tulevien triokeikkojensa lisäksi Fredrikssonin uutta musiikkia kuullaan We Jazz 2014 -tapahtumassa Helsingissä 8. joulukuuta, kun pianisti esiintyy soolona Aleksanterin teatterissa.

Biisilista

  1. WhyJussi Fredriksson
  2. Chat With a Bass DrumJussi Fredriksson
  3. Uuno WalkJussi Fredriksson
  4. Aei-Man KaekiJussi Fredriksson
  5. Keep It RealJussi Fredriksson
  6. Dudi DudiJussi Fredriksson
  7. Confusion Part IIJussi Fredriksson