Siirry pääsisältöön
Riitta Paakki Quartet

Piste

Levy
profile-picture

Design: Aimo Katajamäki

Levyn tiedot

EsittäjäRiitta Paakki Quartet
Julkaistu13.11.2020
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöFlame Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset: Riitta Paakki
Äänitys ja miksaus: Miikka Huttunen / Sonic Pump Studios, 2020
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Valokuvat: Teemu Mattsson
Design: Aimo Katajamäki

Kuuntele

Biografia

Jazzpianisti Riitta Paakki tarjoilee Piste-levyllään sekoituksen jazzperinteeseen pohjautuvaa vaivatonta svengiä ja pohjoisen syvällisiä sävyjä.

Riitta Paakki Quartet on kotimaisen jazzin huipuista koostuva nelikko, jonka toinen pitkäsoitto ilmestyi marraskuussa 2020 Flame Jazz Recordsin julkaisemana. Saman vuoden kesäkuussa äänitetylle Piste-levylle on tallentunut pianisti Riitta Paakin pääasiassa edellistalvena Pariisissa säveltämiä teoksia, jotka huokuvat kypsää näkemystä ja valoisaa asennetta.

Verevää dynamiikkaa nelikon soundiin tuo saksofonisti Manuel Dunkel, ja kompin täydentävät tyylikäs basistimestari Antti Lötjönen sekä rumpali Joonas Riippa, jonka herkkyys ja improvisaatiokyky pääsevät kvartetissa oikeuksiinsa. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Live at Koko Jazz Club elokuussa 2018, ja levy sai hyviä arvioita ja kansainvälistä huomiota aina Japania myöten.

Paakin sävellyksissä voi kuulla pohjoisen syvällistä herkkyyttä, joka sulautuu saumattomasti jazzin alkulähteiltä kumpuavaan vastustamattomaan svengiin. Melankolia ja hyväntuulisuus vuorottelevat Piste-levyllä kiehtovassa tasapainossa. Kvartetin yhteissoitossa hehkuu musiikin ilo, joka välittyy myös kuulijoiden sydämiin.

Paakki ei mielellään kerro kappaleiden synnystä tai taustasta liikaa, vaan haluaa jokaisen saavan kuulla ne omalla tavallaan ja luoda omat mielikuvansa. Toisaalta Paakin sävellysten taustalla ei olekaan aina varsinaista tarinaa, vaan ne ovat puhtaasti musiikkia.

Riitta Paakki Quartetin albumi on Flame Jazz Recordsin viides julkaisu.

”Paakin pianismi kumpuaa jazzmusiikin traditiosta. Svengaavaa ja persoonallista ilmaisua leimaa vaivattomuus ja leikkisyys." – Jazzliiton Yrjö-palkintoraati

"Suoraviivaisuuden ja hienovaraisuuden vaikuttava yhdistelmä." – Jukka Piiroinen, Suomijazz.com

"Hard bop, soft touch." – Wif Stenger, Finnish Music Quarterly

Biisilista

  1. Rebecca
  2. Garag
  3. Pilot
  4. Caruso
  5. Fred
  6. 359
  7. Med High
  8. Piste