Siirry pääsisältöön
Joe Peri

Perillä

Levy
profile-picture

Cover: Rich Fie

Levyn tiedot

EsittäjäJoe Peri
Julkaistu24.2.2023
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöFlame Jazz Records
Tuottaja

Äänitys: Petri Majuri
Miksaus ja masterointi: Alon Benjamini
Design: Rich Fie

ÄänityspaikkaE-Studio, Sipoo, syyskuu 2022
Kuuntele

Biografia

Perillä on rumpali Joe Perin kvartetin debyyttialbumi.

Newyorkilaisrumpali Joe Perin nimi näkyy säännöllisesti kaupungin huippuklubien esiintyjälistojen joukossa. Perin vaikuttava ja monipuolinen soittotyyli on avannut hänelle tien lukuisiin yhtyeisiin ja  projekteihin, joista mainittakoon esim. Tony Bennettin ja Lady Gagan Grammy-palkittu albumi. Joe Peri on perimmiltään svengiä rakastava rumpali mutta hänelle on luontevaa myös uusien ja uniikkien rytmisten maailmojen kehittely. Peri on viime vuosina elävöittänyt puolisonsa, basisti Kaisa Mäensivun kanssa ajoittain myös Suomen jazzareenoita New Yorkista kantautuvin virtauksin.

Perillä on Joe Perin Helsingissä perustaman kvartetin debyyttialbumi. Idea yhtyeen perustamiseen tuli Perin ollessa matkalla Helsinki-Vantaan lentokentälle, kun taksikuljettaja totesi suomeksi: “Nyt saadaan Peri perille!”

Albumin ensimaistiaisena julkaistu sinkkukappale Blues for Vecna on omistettu Netflixin Stranger Things -sarjasta tutulle hahmolle. Kappaleessa kohtaavat pahoja henkiä puhutteleva kahden saksofonin soittama melodia, uhkaava bassolinja, sekä pelottavan hieno pianosoolo legendaariselta Dave Kikoskilta.

Perillä antaa huippurumpali Joe Perin asettua ensi kertaa yhtyeen johtajan rooliin ja lopputuloksena on maukas musiikillinen kokonaisuus. Puupuhaltimissa taituroivat Max Zenger ja Joonatan Rautio sekä bassossa upeaa kansainvälistä uraa luova Kaisa Mäensivu.

Joe Perin Perillä on Flame Jazz Recordsin vuoden 2023 ensimmäinen julkaisu.

Biisilista

  1. Crosswind(säv. Joe Peri)
  2. Blues for Vecna(säv. Joe Peri)
  3. If I Were a Bell(säv. Frank Loesser)
  4. Juno(säv. Joe Peri)
  5. Lemon & Tangerine(säv. Joe Peri)
  6. Palatine Hill(säv. Joe Peri)
  7. Gravity(säv. Kaisa Mäensivu)
  8. Request for Wisdom(säv. Joonatan Rautio)