Siirry pääsisältöön
Jukka Perko Avara

Invisible Man

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJukka Perko Avara
Julkaistu2016
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöACT Music
Kuuntele

Biografia

Saksofonisti Jukka Perkon ja kitaristikaksikon Jarmo Saari – Teemu Viinikainen muodostama Avara julkaisi toisen albuminsa keväällä 2016 saksalaisen ACT Music -levymerkin kautta. 

Invisible Man esittelee kahdentoista kappaleen verran kolmen omaleimaisen artistin muodostaman trion tuoretta musiikkia, jossa tiivis kokoonpano hioutuu upeasti yhdeksi musiikilliseksi yksiköksi. Altto- ja sopraanosaksofonia soittavan Perkon pohdiskeleva ilmaisu löytää sukulaissielunsa Saaren sähköisestä ja Viinikaisen akustisesta kitarasta.

Avaraa on helppo luonnehtia erilaiseksi jazztrioksi. Yhtyeen laajat musiikilliset maisemat ovat kolmen lahjakkaan muusikon saumattoman yhteissoiton tuotosta. Kahden kitaristin luoma äänimaailma muodostaa yhtenäisen kudelman, jota Perko värittää melodisella ja alati kokonaisuutta palvelevalla soitollaan. Juuri kolmen instrumentin yhtenäisyys ja laaja musiikillinen ymmärrys takaavat sen, että Avara kuulostaa alati nimensä mukaiselta, olipa sitten kyseessä avausraita Invisible Manin kaltainen introspektiivisen pohdiskeleva teos tai He Left the Road -kappaleen intensiivinen ryöpsähtely. Avaran musiikki on kuin moderni mustavalkovalokuva – samaan aikaan ajaton ja nykyaikainen, jossain omalla kartallaan.

”Koen, että niin ihmisenä kuin muusikkonakin tehtäväni on syntyä elämäni aikana uudelleen, omaksi itsekseni”, Jukka Perko sanoo. ”Avaran musiikki on minulle tämän syntymän peili, joka heijastaa esiin itsestäni nekin puolet, jotka ovat ennen olleet näkymättömissä ja kuulumattomissa. Invisible Man on jäähyväislevy entiselle, se on omistettu kaikille, jotka eivät koe tulleensa kuulluksi tai nähdyksi omina itsenään.”

Tuore levy Invisible Man pitää sisällään yhteensä kaksitoista kappaletta, joista yhdeksän on Avara-kolmikon omaa käsialaa. Lainakappaleet on poimittu Eric ClaptoniltaPeter Gabrielilta ja Gabriel Faurélta uudelleen Avaran poikkeukselliseen ilmaisuun sovittaen. Jukka Perko Avara debytoi levymuodossa vuoden 2012 nimikkoalbumillaan, jonka julkaisi EMI Blue Note. Hyvin menestynyt yhtye on esiintynyt mm. suosituissa kirkkokonserteissa virsiklassikoita versioiden. 

Biisilista

 1. Invisible ManTeemu Viinikainen
 2. Like Father Like SonTeemu Viinikainen & Jukka Perko
 3. Tears In HeavenEric Clapton & Will Jennings
 4.  He Left the RoadJukka Perko, Jarmo Saari & Teemu Viinikainen
 5. PimentoTeemu Viinikainen & Jukka Perko
 6. Sweet SolitudeTeemu Viinikainen
 7. Nameless AngelJukka Perko
 8. AwakeningJukka Perko
 9. HelmiJarmo Saari
 10. Open DoorJarmo Saari & Jukka Perko
 11. Don’t Give UpPeter Gabriel
 12. PavaneGabriel Fauré