Siirry pääsisältöön
Dalindèo

Follow the Dark Money

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäDalindèo
Julkaistu27.11.2020
TyyppiCD / LP / digi
Soittajat
Levy-yhtiöKHY Suomen musiikki
Tuottaja

Sävellykset ja sovitukset: Valtteri Laurell Pöyhönen
Äänitys: Marko Kataja / Petrax Studios
Miksaus ja masterointi: Didier Selin
Kansien suunnittelu: Matti Nives
Tuotanto: Valtteri Laurell Pöyhönen & Didier Selin

Biografia

Valtteri Laurell Pöyhösen johtaman Dalindèon viides pitkäsoitto Follow the Dark Money on kantaaottava albumi.

Suomen johtaviin jazzyhtyeisiin lukeutuva Dalindèo julkaisi marraskuussa 2020 viidennen albuminsa Follow the Dark Money. Julkaisun myötä Dalindèo tuo näkemyksensä globaaleista teemoista yleisöjen ulottuville.

Yhtyeen viides pitkäsoitto kulki keväällä 2020 julkaistun Dark Money -EP:n jalanjäljissä, jonka julkaisukiertue jäi valitettavasti kesken koronapandemian pysäyttäessä maailman. Tuore kahdeksan sävellyksen kokonaisuus oli yhtyeenjohtaja Valtteri Laurell Pöyhösen taiteellinen reaktio maailman nykytilaan, jossa yksilöiden epätasa-arvoisuus sekä kansainvälisten konfliktien määrä on kasvanut yhä kriittisemmäksi. EP:n viitoittamien tummien ja uhkaavien sävyjen lisäksi Follow the Dark Money -kokonaisuudessa on myös toiveikkaampia valonpilkahduksia.

Multifaith Prayer Room on saanut inspiraation suurilta kansainvälisiltä lentokentiltä löytyvistä, kaikille uskontokunnille avoimista ”henkisistä huoneista”. Parallel Realities muistuttaa meitä siitä, että jokaisella on oma todellisuutensa ja että on syytä poistua omasta kuplastaan ennen kuin alkaa kritisoimaan muita. Albumin päättävän hauraan Lessons in Kindness -kappaleen nimi viittaa jokaiselle henkilökohtaisella ja globaalilla tasolla äärimmäisen tärkeään empatiakykyyn ja sen elin-ikäiseen oppimiseen,” Pöyhönen syventää.

Jazz-Emmalla palkittu Dalindèo on vuonna 2004 perustettu kuusihenkinen yhtye, joka tunnetaan yhtenä suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä. Jazzkitaristi ja -säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen luotsaaman yhtyeen aiemman julkaisut ovat Ricky-Tick Recordsilla julkaistut Open Scenes (2007) ja Soundtrack for the Sound Eye (2010) sekä Suomen Musiikin julkaisemat Kallio (2013) sekä Slavic Souls (2016).

Kokoonpano
Valtteri Laurell Pöyhönen, kitara, syntetisaattorit, sähköpiano,  elektroniikka / Jose Mäenpää, trumpetti / Pope Puolitaival, tenorisaksofoni, huilut / Rasmus Pailos, lyömäsoittimet, elektroniikka / Pekka Lehti, kontrabasso, sähköbasso / Jaska Lukkarinen, rummut

 

Biisilista

  1. Follow the Dark Money (suite)
  2. Multifaith Prayer Room
  3. Merchants of Misery (feat. Jimi Tenor)
  4. Parallel Realities
  5. Haunted
  6. Fake News
  7. Treasure Islands
  8. Lessons in Kindness