Siirry pääsisältöön
Kadi Vija Key Project

Extended Powerspots

Levy
profile-picture

Cover © Niko Koivisto ja Janette Westergård / Teemu Mattsson 

Levyn tiedot

EsittäjäKadi Vija Key Project
Julkaistu11.11.2022
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöFlame Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset ja sanat: Kadi Vija
Äänitys: Kimmo Antikainen, E-Studio
Miksaus: Kimmo Antikainen, Suomenlinnan studio
Masterointi: Jaakko Viitalähde, Virtalähde Mastering
Graafinen suunnittelu: Niko Koivisto ja Janette Westergård
Valokuvat: Teemu Mattsson 

Kuuntele

Biografia

Laulaja-säveltäjä Kadi Vijan johtaman Kadi Vija Key Projectin Extended Powerspots -albumin kappaleet vievät kuulijan tunteiden vuoristoradalle. Yhtyeen musiikki on rehellisen kaunistelematonta ja muusikoiden vuoropuhelu entistäkin maagisempaa.

Toisen pitkäsoittonsa julkaissut Kadi Vija Key Project on ilmiömäisen laulaja-säveltäjä Kadi Vijan ympärille syntynyt innovatiivinen ja tunteita herättävä yhtye. Kotimaisen jazzin huipuista koostuvan kvartetin poikkeuksellinen instrumentaatio luo pehmeän, mutta huomiota herättävän soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti. Kamarimusiikinomaisessa ensemblessä bassoklarinettia soittaa Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen.

Extended Powerspots -levyllä Vija kuuntelee sinnikkäästi omaa vaistoaan. Hän on pyrkinyt antamaan kaikelle, aluksi oudolta ja ehkä jopa väärältäkin tuntuvalle, toisen mahdollisuuden. Levyn kappaleet tekevät tutkimusmatkaa alastomuuteen, haavoittuvuuteen ja yksityiskohtiin keskittymiseen.

”Olen taitelijana vahvistanut omaa näkemystäni, miten haluan musiikkiani ilmaista. Yhä enemmän koen ihmisääneni instrumentiksi, ja samalla olen todennut, että silläkin on omat rajansa, kuten kaikilla muilla instrumenteilla. Minussa on herännyt yhä suurempi halu kokeilla kaikkea vähän outoa ja ennenkuulumatonta, ja huomaan, että Tuomas, Tuomo ja Max tekevät sitä samaa! Kappaleet antavat kokeiluihin tilaa ja mahdollisuuksia. Rajoja on tämän levyn myötä ehdottomasti ja oikeutetusti rikottu,” Vija kertoo.

”Viihdyn taka-alalla, mutta otan mielelläni myös parrasvalon ylleni, jos on oikea aika ja paikka. Vahva musiikillinen identiteetti on alkanut kulkea rohkeasti mukanani myös muissa projekteissani, kuten UMOn solistina vieraillessani ja duo-kokoonpanoissa Arttu Takalon ja Seppo Kantosen kanssa.” 

“Kadi Vija on kuin harvinainen soitin” – Katri Kallionpää, HS 

“She is a refreshing, dynamic, thought-provoking, human nightingale with a sense of improvisational prowess that proves well beyond her years” – Jason Palmer

“Yksi Suomen mielenkiintoisimpia ääniä, ja parhaita sellaisia” –  Klaus Wing, DJ

Biisilista

  1. Childhood Summer
  2. The Sun You Are
  3. Keskitie
  4. A Composition For My Past
  5. Running Types
  6. It's Like To Read The Baby's Mind
  7. Ketunnokka
  8. Lovesong