Siirry pääsisältöön
Bowman Trio

Bowman Trio

Levy
profile-picture

Design: Matti Nives

Levyn tiedot

EsittäjäBowman Trio
Julkaistu2016
TyyppiLP + CD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Tuotanto ja albumin design: Matti Nives
Nauhoitus ja miksaus: Juho Luukkainen
Nauhoitettu We Jazz 2015 -tapahtumassa Kahvila Sävyssä 9.12.2015

Kuuntele

Biografia

Bowman Trio on yhtä kuin suomijazzin nuoret tähdet, trumpetisti Tomi Nikku, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Sami Nummela.   We Jazz Records julkaisi trion debyytin 2.9.2016 vinyylimuodossa ja digitaalisesti. Kyseessä on samalla levymerkin ensimmäinen albumijulkaisu. Levyn seitsemän kappaletta ovat Nummelan käsialaa ja ne on nauhoitettu We Jazz 2015 -festivaalitapahtumassa Kahvila Sävyssä. 

Bowman Trion musiikki on kuvitteellisen seikkailijahahmo J. Bowmanin inspiroimaa ja yhtyeen levyn kokonaiskonsepti perustuu Bowmanin seikkailuihin mm. Mount Everestillä. Musiikillisesti trion ilmaisu on svengaavaa, tarttuvaa ja vivahteikasta. Kappalevalikoimassa sykähdyttävät yhtä lailla Hard Workin mukaansatempaava melodisuus, Summer in Visbynhaikea melankolia, ja levyn päättävän How to Win a Gun Fightin raivokas revolverisvengi. Albumin soundimaailma on laaja ja konsertin tiivistä kahvilatunnelmaa välittävä.

– Bowman Trion levynjulkaisu on luontevaa jatkumoa aiempien We Jazz Rising Star -yhtyeiden kanssa tekemäämme tuotantoyhteistyöhön, kertoo Matti Nives.

– Tällä kertaa vastaamme itse myös albumin julkaisusta, joka mahdollistaa harkitun levykonseptin toteuttamisen yhdessä bändin kanssa. Varsinaista päätoimista levymerkkiä We Jazzista ei tule, mutta pyrimme toteuttamaan tämän kaltaisia kokonaisvaltaisia julkaisuprojekteja tilanteen salliessa.

Bowman Trion albumi julkaistaan fyysisessä muodossaan kahtena eri vinyyliversiona. Levyn omin ilmenemismuoto on jäisen kirkas läpinäkyvä vinyyli ja sen ohella julkaisu on saatavilla myös mustana vinyylinä. Vinyyversion mukana tulee digilataus ja poikkeuksellisesti ilmainen kahvi Kahvila Sävyssä, albumin nauhoituspaikalla. Levy tulee julkaisunsa yhteydessä saataville myös yleisimpiin streamaus- ja digilatauspalveluihin.

 

Biisilista

  1. Bowman Cigarettes
  2. Hard Work
  3. Khumbu Icefall (Excerpt)
  4. AM Prayer
  5. Summer in Visby
  6. The Summit
  7. How to Win a Gun Fight