Siirry pääsisältöön

TUM Records

Levy-yhtiö
profile picture

Profiili

Perustettu 2003
Linkit

Biografia

TUM Records on suomalainen levy-yhtiö, joka julkaisi ensimmäiset levytykset toukokuussa 2003. TUM Recordsin tavoitteena on tuottaa laadukkaita äänitteitä ja valikoivasti järjestää konsertteja ja tapahtumia, kuten vuotuinen TUMfest Helsingissä.

TUM Records on suomalainen levy-yhtiö, joka julkaisi ensimmäiset levytykset toukokuussa 2003. TUM Recordsin tavoitteena on tuottaa laadukkaita äänitteitä ja valikoivasti järjestää konsertteja ja tapahtumia, kuten vuotuinen TUMfest Helsingissä.

Painopiste TUM Recordsilla on improvisoidussa, jazz-pohjaisessa musiikissa, korostaen erityisesti ilmaisunvapautta ja esittävien taiteilijoiden omaa musiikkia. Sen lisäksi, että nuoremmille muusikoille tarjotaan foorumi musiikin tekemiseen, TUM Records edistää myös kokeneempien muusikoiden tekemää musiikkia, joiden työ ei välttämättä suosi aikamme kaupallista kehitystä, vaikka näillä muusikoilla onkin paljon tarjottavaa musiikillisesti.

Vaikka TUM Records toimii tavanomaisten kaupallisten periaatteiden mukaan, voitto ei ole sen päämäärä. TUM Recordsin tavoitteena on käyttää myyntitulot äänitteiden tuottamiseen, konserttien järjestämiseen sekä uuden musiikin julkaisemiseen. Tästä syystä TUM Recordsin toiminta perustuu pääasiassa vapaaehtoistyöhön ja yhtiö pyrkii yhteistyössä muiden improvisoidusta musiikista kiinnostuneiden tahojen kanssa edistämään improvisoidun musiikin tuotantoa, levytystä ja esittämistä. Niinpä TUM Records tekee yhteistyötä esimerkiksi Suomen Jazzliiton ja muiden vastaavien aatteellisten yhdistysten ja festivaalien järjestäjien kanssa. Edelleen, kun sen tallenteiden kaupallinen potentiaali on rajallinen, TUM Recordsin toiminta mahdollistuu osittain julkisista lähteistä saamaan rahoituksen, kuten Esittävän säveltaiteen esittämiskeskuksen (ESEK) ja Luovan säveltaiteen edistämissäätiön (LUSES) ja mahdollisten sponsoreiden tukien ansiosta.

Vuosien varrella TUM Records on julkaissut useita julkaisuja johtavilta suomalaisilta improvisoijilta, kuten Juhani Aaltoselta, Raoul Björkenheimilta, Mikko Innaselta, Iro Haarlalta sekä Ilmiliekki Quartetilta. Suomalaisten artistien lisäksi TUM Records on julkaissut äänitteitä myös monilta kansainvälisiltä tähdiltä, kuten Ahmed Abdullahilta, Han Bennikiltä, Andrew Cyrilleltä sekä Greg Osbyltä.

TUM Records käyttää levynkansikuvissa suomalaisten taiteilijoiden teoksia erottaakseen julkaisunsa myös visuaalisesti muista. Yhteistyötä on tähän mennessä tehty ainakin Juhani Linnovaaran, Lars-Gunnar Nordströmin sekä Karl Cavénin kanssa. Jokainen taiteilija on kuvittanut aina kerrallaan kannet neljään eri julkaisuun.

Julkaistut albumit

cover Kirkastus Iro Haarla
Juhani "Junnu" Aaltonen
2015
cover Song For A New Decade Mikko Innanen
2015
cover Auringonnousun talosta helvetin kuuseen Heikki "Hepa" Halme
2015
cover Oh, La Vie! Olavi Trio 2015
cover Buñuel de Jour Kalle Kalima & K-18 2014
cover To Future Memories Juhani "Junnu" Aaltonen 2013
cover Kolibri Iro Haarla Sextet 2013
cover Prospektrum Halme Prospekt 2013
cover Rubidium Black Motor
Verneri Pohjola
2012
cover Out To Lynch Kalle Kalima & K-18 2012
cover Triologia Olavi Trio 2011
cover Conversations Juhani "Junnu" Aaltonen
Heikki Sarmanto
2011
cover More Than 123 Otto Donner
2010
cover Clustrophy Mikko Innanen & Innkvisitio 2010
cover Conclusions Juhani Aaltonen Quartet 2009
cover Some Kubricks of Blood Kalle Kalima & K-18 2009
cover The Sky Is Ruby UMO Helsinki Jazz Orchestra
Raoul Björkenheim
Iro Haarla
Juhani "Junnu" Aaltonen
2007
cover Paa-da-pap Mikko Innanen & Innkvisitio 2007
cover Spring Odyssey Mikko Innanen
2006
cover Take it with me Ilmiliekki Quartet 2006
cover Illusion of a Ballad Juhani Aaltonen Trio 2006
cover Eclexistence Delirium 2005
cover Penguin Beguine Haarla-Krokfors Loco Motife 2005
cover March of the Alpha Males Ilmiliekki Quartet 2004
cover Heart of a Bird Iro Haarla
Ulf "Uffe" Krokfors
2003
cover Mother Tongue Juhani Aaltonen Trio 2003
cover Suhka Suhkan Uhka 2003
cover Strings Revisited Juhani "Junnu" Aaltonen
Otto Donner
2003
cover Shadowglow Raoul Björkenheim
2003