Siirry pääsisältöön

Visa Oscar

pianisti / säveltäjä
visa-oscar-2

Profiili

Syntynyt1976
Linkit
Yhtyeet

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä tohtorintutkintoaan tekevä Visa Oscar (Visa-Pekka Oskari Mertanen, s. 1976) on toiminut yli kaksikymmentä vuotta ammattimaisesti kosketinsoittajana, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Hänellä on oma fuusio-jazz -yhtye Visa Oscar Group, jonka lisäksi hän soittaa vakituisesti afrobeatia ja jazzia yhdistelevässä Helsinki-Cotonou Ensemblessä. Näiden lisäksi vakituisia yhtyeitä ovat electronica-duo Binary Boyz ja oopperaa ja elektronista tanssimusiikkia (EDM) yhdistelevä Opera Skaala.

Uransa aikana hän on mm. soittanut Sibis Alumni Big Bandissä John Scofieldin ja Jim McNeelyn kanssa Musiikkitalossa, sovittanut sinfoniaorkesteriversioita Sunrise Avenuelle ja säveltänyt kaksi multimediaoopperaa Ooppera Skaalalle. Hän on soittanut vakituisesti mm. yhtyeissä Ma Baker's Soul Factory, Mistura Fina, Northern Lights Big Band, Oulunkylä Big Band, Waldo's People, Maija Vilkkumaa ja Taikapeili.

2015 hänen yhteissäveltämänsä ja -tuottamansa "Heart of Light" sijoittui Opera Skaala:n esittämänä kolmannelle sijalle Yleisradion UMK 15 euroviisukarsinnoissa. 2013 sävellys "Balkan Express" saavutti kolmannen palkinnon Esko Linnavalli -Big Band -sävellyskilpailussa.

Visa Oscar työskentelee muusikkona ja sovittajana useilla kotimaisilla levyillä, kiertueilla ja TV:ssä. Hänellä on tutkimusassistentin toimi Taideyliopistossa ja hän työskentelee
tuntiopettajana Karelia-ammattikorkeakoulussa.

Visa Oscar Groupin ensimmäinen CD Fusion Treatment julkaistiin lokakuussa 2015.