Siirry pääsisältöön

Petri Keskitalo

tuubisti
petri-keskitalo

Kuva/ Photo: Maarit Kytöharju

Profiili

Syntynyt1972
Yhtyeet

Petri Keskitalo (s. 1972) on jälleen paraatiesimerkki muusikoiden monipuolisuudesta sekä eri musiikkityylien raja-aitojen kaatamisesta. Päätoimensa, Helsingin kaupunginorkesterin tuuban äänenjohtajuuden lisäksi hän on esiintynyt myös Radio Sinfoniaorkesterin ja Lahden kaupunginorkesterin solistina sekä kamarimuusikkona useissa kokoonpanoissa. Keskitalo on menestynyt hyvin kansainvälisissä musiikkikilpailuissa ja hänet valittiin Lieksan Vaskiviikon Vuoden vaskisoittajaksi vuonna 1998.

Vaikka tuuba on modernissa jazzissa aika harvinainen soitin, Keskitaloa on kuultu Gourmet-yhtyeen ohella myös muissa jazzyhtyeissä. Tärkeä kontakti on ollut kitaristi-säveltäjä Jarmo Saari: tuubisti on ollut mukana Zetaboon debyyttialbumilla, XL:n livelevyllä Live Ballet sekä Filmtetin albumilla A Tribute to Finnish Cinema. Keskitalo soitti myös Filmtetin keikkaversiossa, joka teki Jazzliiton kiertueen syksyllä 2003. Trumpetisti Esko Heikkisen projektiluontoisesti toimivan Super Brassin jäsen Keskitalo on ollut 90-luvun alkupuolelta asti.

Juurevaa rytmimusiikkia Keskitalo on esittänyt blueskitaristi-laulaja Baby Boy Varhaman Misc. Co -yhtyeessä, sekä keikoilla että albumilla Swing That Music! (omakustanne 2003). Jos UMO on tarvinnut vahvistukseksi tuubistia, Keskitalo on ollut lähes itsestäänselvä valinta. Näin oli esimerkiksi Miles Davis-Gil Evans -klassikoita tarjonneessa konsertissa Helsingin Juhlaviikoilla vuonna 2003. Orkesterityön vastapainona Keskitalolle on toiminut lisäksi säveltäminen sekä tuubansoiton opetus Sibelius-Akatemiassa.