Siirry pääsisältöön

Mikko Pellinen

basisti/ säveltäjä/ sovittaja
mikko-pellinen

Kuva/ Photo: V-P Lahti

Basisti Mikko Pellinen (s. 1983) on osa jännittävää nuorta jazzsukupolvea Suomessa. Hänet tunnetaan monipuolisena muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana, mitä hän on tehnyt laaja-alaisesti jazzorkestereiden ja -yhtyeiden, teatteriryhmien, lyhytelokuvien sekä tanssiesitysten parissa.

Pellinen aloitti musiikkiopintonsa sähköbassolla 10-vuotiaana, mutta kiinnostui nopeasti säveltämisestä ja aloitti basso-opintojen rinnalla opiskella myös sävellystä. Myöhemmin hän siirtyi opiskelemaan sävellystä Stadia ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui pop- ja jazzmuusikoksi vuonna 2008. Valmistuttuaan Pellinen jatkoi opintojaan vielä Sibelius-Akatemian jazzosastolla, ja valmistui musiikin maisteriksi jazzsävellys pääaineenaan vuonna 2011.

Sekä sähkö- että kontrabasson taitava Pellinen on esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa erilaisten ryhmien kanssa Suomessa ja ulkomailla. Parhaillaan hän johtaa omaa Mikko Pellinen Mini Big Band -yhtyettään, joka julkaisi dedyyttialbuminsa “Personal” vuonna 2010 sekä soittaa bassoa kiitellyssä HERD-triossa, Tribute to Ella -kokoonpanossa sekä Maratone Quintetissä.

Pellinen on esiintynyt suurilla jazzfestivaaleilla ja klubeilla niin Pohjoismaissa, Saksassa, Venäjällä, Itävallassa, Espanjassa, Hollannissa, Kosovossa kuin Meksikossakin. Kilpailumenestys on ollut nuorella basistilla suotuisa, ja hän on näyttänyt taitonsa muun muassa voittamalla EBU eurooppalaisen jazzkilpailun HERD-trion kanssa, tulemalla samaisen yhtyeen kanssa toiseksi Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa vuonna 2009 sekä voittamalla Imatra Big Band Festivaalin järjestämän big band -kilpailun Stadia Big Bandin kanssa vuonna 2006. Lisäksi Pellinen on esiintynyt Maratone Quintetin kanssa kansainvälisessä Getxo jazzkilpailun finaalissa Espanjassa vuonna 2010. Vuonna 2007 hänelle myönnettiin myös Nokia Young Talent -stipendi.