Siirry pääsisältöön

Heikki Tuhkanen

pasunisti/ opettaja
heikki-tuhkanen

Heikki Tuhkanen (s. 1983) on yksi lahjakkaimmista ja monipuolisimmista nuorista suomalaisista jazzpasunisteista. Hänet tunnetaan monissa big bandeissä luottopasunistina, eikä suotta, sillä Tuhkanen on nuoresta iästään huolimatta ennättänyt soittaa muun muassa Bob Mintzerin, Bill Watroussin sekä Peter Herbolzheimer big bandeissä. Tuhkanen aloitti musiikin harrastamisen sellonsoitolla 5-vuotiaana, mutta tarttui pasuunaan 11-vuotiaana, ja osallistuminen big band -kesäleirille herätti lopulta kiinnostuksen myös jazzmusiikkia kohtaan.

Vuonna 2001, Savonlinnan taidelukion jälkeen, Tuhkanen muutti Helsinkiin ja aloitti pasuunansoiton opinnot Pop & Jazz Konservatoriossa. Opiskeluvuosina hän soitti ahkerasti eri yhtyeissä ja loi yhteyksiä eri muusikkopiireihin. Valmistuttaan konservatoriosta vuonna 2005 Tuhkanen jatkoi heti samana vuonna opintojaan Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

Viime aikoina Tuhkanen on esiintynyt muun muassa Karibialla, Keski-Euroopassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Suomessa. Hänen soittotyylinsä on kehittynyt vuosien varrella yhä monipuolisemmaksi, ja siitä on kuultavissa niin jazz-, funk- kuin reggaevaikutteitakin. Aktiivisimpia yhtyeitä, artisteja ja tahoja, joiden kanssa Tuhkanen on viime aikona tehnyt yhteistyötä ovat muun muassa UMO, Jimi Tenor, Jean-Philippe Marthely, Michle Henderson, Ricky-Tick Big Band, Raappana, Helsingin Kaupunginteatteri, Riku Niemi Orchestra ja ESA Jazz Orchestra.