Siirry pääsisältöön

Heikki Ruokangas

kitaristi
heikki-ruokangas

Profiili

Syntynyt1987
Linkit
Yhtyeet

Heikki Ruokangas (s. 1987) on oululainen jazz/avantgarde-kitaristi sekä säveltäjä. Melodian ja metelin vuoropuhelu muodostaa Ruokankaan musiikillisen ilmaisun, joka liikkuu herkistä tunnelmista lähes väkivaltaiseen avantgarde-revittelyyn. Vaikutteita on tarttunut jazzin lisäksi free-jazzista, avantgardesta sekä ambient-musiikin äänimaisemista.

Ruokankaan viimeisin levy Kaamos Waltz ilmestyi syksyllä 2020 tamperelaisen Rockadillo Recordsin julkaisemana. Hailuodossa 2019 nauhoitettu akustinen soolokitaralevy oli jatkoa albumeille Heikki Ruokangas: Monologues (2017) sekä Mono and Dialogues (2018). Ruokankaalta on ilmestynyt yhteensä kahdeksan albumia.

Ruokankaan tyyli sekoittaa yhteen kauneutta, rumuutta, levollisuutta sekä aggressiota. Ilmaisussa ja sävelkielessä on kuultavissa suomalaista sielunmaisemaa ja omakohtaisuus musiikissa on merkittävä tekijä. Ruokangas kuuluu useisiin kokoonpanoihin, mm. suomalais-tanskalainen Ruokangas-Estola-Roland-Trio, Monologues-soolokitaraprojekti sekä kitaraduo Heikki Ruokangas & Henrik Hako-Rita.

Kotimaan lisäksi Ruokangas on esiintynyt mm. Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja Ruokankaan musiikkia on julkaistu Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa. Ruokangas on tehnyt yhteislevyjä mm. tanskalais-kitaristi Alex Jonssonin (Alone and Together - Live 2018) sekä ranskalaisen avantgarde-legendan Noel Akchoten kanssa (Diptych 2019). Ruokangas kuuluu kansainväliseen CI Community Project-kollektiiviin, joka koostuu modernin musiikin parissa työskentelevistä säveltäjistä sekä improvisoijista ympäri maailmaa.