Siirry pääsisältöön

Hanne Pulli

rumpali
hanne-pulli

Profiili

Syntynyt1982
Linkit
Yhtyeet

Hanne Pulli (s. 1982) on monipuolinen ja tyylitietoinen rumpali, jota on kiitelty luonnollisesta sekä äärimmäisen musikaalisesta soittotyylistään. Hän osaa hyödyntää soitossaan laajaa jazztuntemustaan traditionaalisesta jazzista uudempaan ja mielenkiintoiseen jazziin.

Pulli kasvoi musiikin keskellä musiikinopettaja- ja -harrastajavanhempien vaikuttamana. 5-16-vuotiaana hän opiskeli viulunsoittoa Savonlinnan musiikki-instituutissa samalla kiinnostuen jatkuvasti vahvemmin rumpujen soitosta. Kun hänen isänsä vihdoin taipui ostamaan tytölleen rummut, ei paluuta viulunsoittoon enää ollut.

16-vuotiaana Pulli hyväksyttiin Sibelius-Akatemian nuorisolinjalle opiskelemaan jazzmusiikkia, missä hän sai opetusta muun muassa Teppo Mäkyseltä, Marus Ketolalta, Kari Ikoselta, Esa Onttoselta sekä Mika Kalliolta. Nuorisolinjan vuosien jälkeen Pulli on opiskellut jazzmusiikkia useiden eri opettajien ja mentoreiden ohjastuksessa ja valmistunut sekä Jyväskylän konservatoriosta että Helsinki Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Tämä poikkeuksellisen luova ja ilmaisukykyinen muusikko valittiin Pori Jazzin Vuoden artistiksi vuonna 2005, ja samana vuonna Pulli oli myös ensimmäinen suomalainen historiassa, joka valittiin IAJE:n eli Kansasissa sijaitsevan Jazzopetuksen yhdistyksen "Sisters In Jazz All Stars"-ohjelmaan, jonka yhteydessä Pulli esiintyi useilla jazzfestivaaleilla ympäi Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

2000-luvulla Pulli on tullut erityisen tunnetuksi Kvalda- sekä Hanne Pulli Space Machine-yhtyeiden riveistä. Keväällä 2009 hän lisäksi osallistui European Jazz Orchestran kolmeviikkoiselle Euroopan-kiertueelle useiden muiden eurooppalaisten muusikoiden kanssa. Big Band esiintyi kapellimestari ja säveltäjä Peter Herbolzheimerin kanssa ja esiintyi yhdeksässä eri maassa.