Siirry pääsisältöön

Esko Heikkinen

trumpetisti/ kapellimestari
esko-heikkinen

Kuva/ Photo: Soile Nevalainen

Profiili

Syntynyt1953

Esko Heikkinen (s. 1953) aloitti trumpettiopinnot Sibelius-Akatemian sotilasmusiikkiosastolla vuonna 1973 ja toimi Helsingin varuskuntasoittokunnan äänenjohtajana samaan aikaan, kun ilmestyi kotimaiselle jazzkentälle. Big bandeista trumpetistin taitoja hyödynsivät Espoo Big Band ja varsinkin UMO, johon Heikkinen liittyi jo vuonna 1976. Bändiliidereistä häntä käyttivät Jukka Linkola oktetissaan sekä Edward Vesala esimerkiksi 80-luvun albumeillaan Mau Mau ja Lumi. Heikkinen soitti 80-luvulla aktiivisesti myös studiomuusikkona rockin puolella, muun muassa Hectorin, Tuomari Nurmion ja Sielun Veljien levyillä.

Vuonna 1990 Heikkinen perusti oman yhtyeensä, Super Brassin. Yhtye tarjosi monityylisen kattauksen vaskitulkintoja muun muassa vanhemmista jazzstandardeista sekä elokuvasävelmistä. Vaikka Super Brass on projektiluontoisesti kokoontuva yhtye, se on keikkaillut jo yli viidentoista vuoden ajan.

UMOn trumpettisektion lead-äänenä soittaminen ja big bandin konserttimestarina toimiminen olivat kuitenkin Heikkiselle 90-luvulla päätyö. Heikkisen varhainen rakkaus puhallinorkesterimusiikkiin säilyi koko ajan, ja hän ehti päätoimensa ohella toimia Helsingin Palokunnan Soittokunnan kapellimestarina. Vuonna 2002 trumpetisti jätti UMOn äänenjohtajan paikan ja siirtyi johtamaan ammattimaisesti toimivaa Poliisisoittokuntaa. Jazzliiton Yrjö-palkinto hänelle myönnettiin vuonna 1998.