Siirry pääsisältöön

Aapo Heinonen

pianisti/ säveltäjä/ sovittaja
aapo-heinonen

Profiili

Syntynyt1985
Linkit
Yhtyeet

Helsinkiläinen kosketinsoittaja-säveltäjä Aapo Heinonen (s. 1985) kuuluu Suomi-jazzin suuriin nuoriin lupauksiin. Vuosien mittaan Heinonen on työskennellyt laaja-alaisesti kevyen musiikin eri osa-alueilla niin muusikkona, pedagogina, säveltäjänä, sovittajana kuin yhtyeen johtajanakin. Palkintoja nuori pianisti on vuosien varrelta kerännyt muun muassa Pori Jazz -stipendin vuonna 2002, Pop/Jazz Konservatorion myöntämän stipendin vuodelta 2006, Idmanin säätiön apurahan vuonna 2007 ja Young Nordic Jazz Comets -kilpailun kolmannen palkinnon vuonna 2008 Vilunki-yhtyeen kanssa.

Viime aikoina Heinonen on keikkaillut paljon oman kvartettinsa Aapo Heinonen Quartetin kanssa Suomessa ja Euroopassa. AHQ:n musiikkia voisi kuvailla sanoin pienyhtyeelle sävellettyä melodista big band –musiikkia, mistä löytyy monenlaisia vaikutteita modaalisen jazzin, lattarin ja fuusion kautta aina kansanmusiikkiin ja elokuvamusiikkiin asti. Yhtyeen esikoisalbumi "A Daydream Between Nightmares" julkaistiin maaliskuussa 2010, ja se on saanut hyvän vastaanoton sekä alan lehdistön että yleisön taholta. Yhtye on esiintynyt mm. Sveitsissä Langnau Jazz Nights -tapahtumassa,  Pori Jazz –festivaaleilla sekä useilla jazzklubeilla Suomessa.

Aapo Heinonen Quartetin lisäksi Heinonen keikkailee tällä hetkellä aktiivisesti yhtyeiden Luoma ja Elastic Jazz Group kanssa. Elastic Jazz Groupille Heinonen on myös sovittanut omia kappaleitaan. Aktiivisen keikkailun ohella Heinonen valmistelee parhaillaan Metropolian musiikkipedagogilinjan AMK-tutkintoaan.