Siirry pääsisältöön

Arricone Big Band

Yhtye
Arricone Big Band

Profiili

Perustettu2013
Jäsenet
Genrehard bop

Solistina toimii Reija Lang, joka on yksi Suomen karismaattisimmista jazzlaulajista. Arricone Big Band on kapellimestari Erno Tiittasen johtama kokoonpano, ja sen muusikot edustavat kotimaisen big band jazzin kärkinimiä.

Yhtyeen ohjelmisto saa voimansa 60-luvun taitteen jazztyylistä päivitettynä tämän päivän tulkinnalla, ja sen innoittajana on toiminut hard bop -tyylisuuntaa edustava Nancy Wilsonin ja Cannonball Adderleyn musiikki. Sovitukset ovat Erno Tiittasen käsialaa - niistä löytyy rytmistä voimaa sekä sävyjen intensiteettiä.

Reija Lang on ilmaisuvoimainen vokalisti, joka on tehnyt useita kiittävät arviot saaneita big band -produktioita. Lang voitti "Lady Summertime" -jazzlaulukilpailun vuonna 2002. Hän on liikkunut 1990-luvun lopusta lähtien laajalla skaalalla jazzin kentässä, myös lyyrikkona ja sanoittajana, ja julkaissut aiemmin kolme albumia eri kokoonpanoilla.

Riku Niemi on tunnettu nokkamies Riku Niemi Orchestrasta, joka on Suomen ainoa jatkuvasti kiertävä ammattimainen rytmimusiikin viihdeorkesteri. RNO:n vieraana on nähty taiteilijoita Jorma Kääriäisestä Elastiseen, ja nyt Niemi pääsee näyttämään virtuositeettinsa myös jazztulkitsijana.

Erno Tiittanen tunnetaan arvostettuna sovittajana, jolla on laaja-alaista näkemystä eri tyylisuunnista. Hän on sovittanut teoksia mm. UMO:lle, RNO:lle, Nat Newborn Big Timelle ja lukuisille big bandeille sekä teatteripuolella mm. Helsingin kaupunginteatterille.

Kapellimestari & sovittaja: Erno Tiittanen
Laulu: Reija Lang
Vibrafoni: Riku Niemi
Trumpettisektio: Teemu Mattsson, Mikko Koponen, Mikko Pettinen, Mikko Karjalainen
Pasuunasektio: Antti Rissanen, Jay Kortehisto, Heikki Tuhkanen, Juho Viljanen
Saksofonisektio: Ari Jokelainen, William Suvanne, Roope Löflund, Jukka Uljas, Pasi Lackman
Komppi: Jari Kanninen/piano, Timo Tuppurainen/kontrabasso, Teemu Eronen/rummut