Siirry pääsisältöön

Pianisti Kari Ikonen (s. 1973) aloitti klassiset pianotunnit 5-vuotiaana, mutta rockbändissä rumpuja soittaneen isoveljen esimerkki ja fuusiojazz-levykokoelma saivat teini-ikäisen pianistin valitsemaan omaksi alueekseen kevyen musiikin ja erityisesti jazzmusiikin. Jyväskylän musiikkiopistossa Matti Laukkasen opetus ja harjoittelumahdollisuudet kiinnostivat Ikosta lukiovuosina jopa koulua enemmän, ja lukion jälkeen hän suoritti myös siviilipalveluksensa opistossa.

Vuonna 1994 Ikonen muutti Helsinkiin opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzosastolle, ja kevätlukukauden 1996 Ikonen viettikin jo opiskelijavaihdossa Rotterdamin konservatoriossa. Sibelius-Akatemiassa pianisti oli pian kysytty jäsen moneen eri bändiin, ja pitkäikäisimmät kiinnitykset löytyivät 1990-luvun puolivälissä perustetuista Mr. Fonebonesta ja Quartet Coyotesta.

Oheisten yhtyeiden lisäksi Ikonen on vaikuttanut perustajajäsenenä Karikko-yhtyeessä sekä Kari Ikonen Triossa. Rivijäsenenä hän soittanut muun muassa Gnomuksessa, Mia Simanaisen Ahava-yhtyeessä, Slo Motivessa sekä Markus Holkon kvartetissa. Lisäksi hän on säveltänyt paljon kiiteltyjä teoksia Jyväskylä Big Bandille, UMOlle sekä tietysti omille yhtyeilleen. Soittamisen ja sävellystyön ohella Ikonen toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa.