Siirry pääsisältöön
Afrojazz Quintet

Welcome Our Future

Levy
profile-picture

Cover: Alvar Gullichsen

Levyn tiedot

EsittäjäAfrojazz Quintet
Julkaistu24.11.2023
TyyppiDigi
Soittajat
Levy-yhtiöAG Afrowerk
Tuottaja

Engineers: Pete Asiala & Heta Odoumonhou.
Producer: Julius Heikkilä.
Assistant producer: Alvar Gullichsen
Recording sessions for Superlife and Funky Freedom produced and engineered by Hannu Pikkarainen.
Executive producer: Alvar Gullichsen
Mastering: KW-Masterointi

ÄänityspaikkaAmbience Studio 2020-2023 / Studio Mummola
Kuuntele
Genrejazz funk / world music

Biografia

Taiteilija-muusikko Alvar Gullichsenin perustama ja johtama Afrojazz Quintetin taidolla toteutetulla albumilla Welcome Our Future bändi yhdistää saumattomasti genrejä ja puskee rajoja. Yhtyeen syvät juuret jazzissa, afrofunkissa, afrobeatissa ja psykedeelisessä rockissa luovat hienostuneen ja monivivahteisen soundin.

Afrikkalaisen musiikin peruselementin, kutsun ja vastauksen vuorovaikutus sulautuu harmonisesti pop-rockmaisemaan, tuloksena äänikuvakudos, jossa on samalla jotain tuttua ja jotain täysin uutta. Welcome Our Future -EP:n neljä raitaa on säveltänyt Alvar Gullichsen ja tuottanut Julius Heikkilä. Sanoituksista vastaavat runoilija-lauluntekijä Matthew John Dorman ja kirjailija-elokuvantekijä Richard Stanley, joka tunnetaan Hurriganesin tuottajana "Mr. X:nä”.

Sanoitusten inspiraation lähteinä ovat muiden muassa arvoitukselliset "liminaaliset” tilat – tyhjät, hylätyt paikat, jotka huokuvat aavemaista yksinäisyyden surrealistista, psykedeelistä tunnelmaa. Kappaleessa Superlife sana "super" ylittää olemassaolon juhlan merkityksen, se viittaa elämän vahvistettuun, jopa liioiteltuun ilmaisuun, elämään, jota eletään täysillä sovittujen käytäntöjen laidoilla, psykedelian rajamailla. Nimikkobiisillä Welcome Our Future Richard Stanley tarjoaa Vincent Price -pastissin 1950-luvun UFO-elokuvien tyyliin, muukalaisten edustaessa vierailijoita tai maahanmuuttajia. Tekstissä korostuu viesti yhteistyöstä kilpailua parempana vaihtoehtona.

Afrojazz Quintetin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt laulaja Charlotta Kerbs loistaa sanoitusten tulkitsijana kappaleissa Superlife ja Funky Freedom. Bändin kanssa monesti esiintynyt Jimi Tenor vierailee tenorisaksofonilla ja huilusoololla instrumentaalikappaleessa A Smile in Exile.

Kaiken kaikkiaan Welcome Our Future on upea albumi, jolla Afrojazz Quintet osoittaa genreiden hallintaa ja kykyä luoda innovatiivista ja ajatuksia herättävää musiikkia.

Biisilista

  1. Superlife (feat Charlotta Kerbs)
  2. A Smile in Exile - Instrumental (feat Jimi Tenor)
  3. Welcome Our Future (feat Richard Stanley, Charlotta Kerbs)
  4. Funky Freedom (feat Charlotta Kerbs)