Siirry pääsisältöön
Jarmo Saari

Trubamolli

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJarmo Saari
Julkaistu2011
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöRockadillo Records

Biografia

Kitaristi ja säveltäjä Jarmo Saari (s. 1970) debytoi Trubamolli-duonsa kautta sanoittajana ja koskettavien laulujensa tulkitsijana. Avarakatseinen ja omaleimainen muusikko päätyi lauluntekijöiden kuningaslajiin etsiessään entistä pelkistetympää ja herkempää ilmaisua. 

Jarmo toteaa: "Olen päässyt rönsyilemään ja kasvamaan urani varrella sekä yksin että loistavien kollegojen rinnalla moninaisissa haasteissa. Olen kurkottanut esittävän ja luovan taiteen kentällä korkealle, syvälle ja kauas. Heräsi kaipaus päästä lähelle kuulijaa ja lähelle itseä. Trubamolli on tähänastisista hengentuotteistani intiimein ja siksi pelottavin... sekä juuri näistä syistä erityisen rakas." 

Laura Hynnisen harpun tukemana Jarmo Saari kertoo pienen ihmisen tarinoita rakkaudesta, luopumisesta, mieheksi kasvamisesta ja vanhemmuudesta unohtamatta huumoria ja terävää itseironiaa. Myös Aulikki Oksasen ja Pentti Saarikosken runot ovat saaneet uusia tulkintoja seikkailunhaluisen käsityöläisen sävelkynästä. 

Trubamollin sielukkaissa kappaleissa kitaran ja harpun rikas vuorovaikutus ja kamarimusiikilliset sävyt kohtaavat brasilialaisvaikutteisen keinahtelun ja virtuoottisen yhteissoiton. Säveltäjän samettinen ääni haastaa kuulijat tutkimaan muistoja, tunteita ja mielen syövereitä. 

Helmikuussa 2011 julkaistulla albumilla (Rockadillo Records) duon mukana hengittävät huippumuusikkoystävät Pekka Kuusisto, Marzi Nyman, Marko Timonen ja Atte Kilpeläinen. Tunnelmat vaihtelevat aseistariisuvasti ja oivaltavia tekstejä mukaillen meditatiivisesta riehakkaaseen. 

"Vuokralle tarjotaan" revittelee surkuhupaisan ja lemmenkipeän tekstin kannattelemana virtuoottisesti urbaanin flamencon maailmassa. "Paljon onnea" esittelee uuden vilpittömän ja raikkaasti liitelevän vaihtoehdon väsähtäneiden onnittelulaulujen rinnalle. "Nuku, nuku töyhtöhyyppä" ja "Lääkettä ja kajoa" kertovat kuulaasti harvemmin kuultua tarinaa isän rakkaudesta. Trubamollin melankolinen lyyrisyys ja pelkistetty sointikudos ovat huipussaan kappaleissa "Liian paljon liikaa" ja "Sinun mentävä". Kappaleet ovat syntyneet hiljalleen viimeisen 10 vuoden aikana ja levytyskin syntyi kiireettömästi Saaren kotistudiolla 5 vuoden kehittelyn, kokeilun ja kiteytyksen tuloksena. 

Biisilista

 1. Liian paljon liikaa
 2. Sinun mentävä
 3. Paljon onnea
 4. Missä armaani viipyy
 5. Maailman ympäri
 6. Diagnoosi
 7. Vuokralle tarjotaan
 8. Yltä päältä
 9. Minä rakastan sinua
 10. Osut ja uppoan
 11. Lääkettä ja kajoa
 12. Nuku, nuku töyhtöhyyppä
 13. Aloitan