Siirry pääsisältöön
Timo Lassy

Trio

Levy
profile-picture

Original cover art: Ilari Hautamäk, Subtropic (2019)

Levyn tiedot

EsittäjäTimo Lassy
Julkaistu27.8.2021
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset: Timo Lassy
Tuotanto: Timo Lassy & Abdissa Assefa
Jousisovitukset: Marzi Nyman
Jouset: Budapest Art Orchestra, cond. Peter Pejtsik (1., 2., 4., 7.)
Syntetisaattori, kosketinsoittimet: Tuomo Prättälä (3.), Valtteri Pöyhönen (7.), Timo Lassy (2., 5.)
Perkussiot: Abdissa Assefa (5.)
Äänitys ja miksaus: Abdissa Assefa / Ambience studios, Helsinki
Jousiäänitykset: East Connection Music Recording, Budapest
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Alkuperäinen kansitaide: Ilari Hautamäki: "Subtropic" (2019)
Kansitaiteen valokuvaus: Jussi Tiainen
Design: Matti Nives

Kuuntele

Biografia

Timo Lassyn tuoreella albumilla Trio Lassyn sävellyksiä tulkitsee kokoonpano, johon kuuluvat myös sooloartisteina We Jazzille levyttäneet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen.  

Saksofonisti-säveltäjä Timo Lassyn uusi albumi Trio on ensimmäinen laatuaan Lassyn uuden yhtyeen kanssa – dynaamisessa trio-kokoonpanossa hänen rinnallaan musisoivat basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska LukkarinenVille Herrala. Trion musiikillinen anti perustuu kolmikon tiiviiseen vuoropuheluun ja svengaaviin sävellyksiin, mutta levyn sointi laajenee Marzi Nymanin Budapest Art Orchestralle sovittamien jousien sekä mausteena kuultavien elektronisten elementtien avulla kokonaan uudenlaiseksi Lassy-soundiksi. Lisäksi albumille elektronisen lisäsäväyksen tuovat Dalindèo-yhtyeen Valtteri Laurell Pöyhönen ja Tuomo Prättälä koskettimineen. Trion on tuottanut Lassyn ohella Abdissa "Mamba" Assefa.

Levyltä ennakkoon lohkaistut singlet OrloSointu ja Foreign Routes ovat keränneet laajaa ihastusta meillä ja muualla. Kappaleet ovat päätyneet soittoon mm. brittiläisen yleisradioyhtiö BBC:n eri kanaville Jamie Cullumin (BBC2) ja Robert Elmsin (BBC London) toimesta. Lisäksi radiosoittoja on kertynyt esimerkiksi arvostetuilla Worldwide FM- ja Jazz FM -kanavilla. Helsingin Sanomien Harri Uusitorppa antoi levylle arviossaan täydet viisi tähteä sanoen "Lassy tuovan rinnalle toisen yhtyeen, joka mahdollistaa vielä vapautuneemman ja hurjemman heittäytymisen syvään saksofonismiin." Saksassa Trioa ovat kehuneet maineikkaat Jazz Thing- ja KulturNews-printtilehdet.  

"Tuntuu vahvasti siltä että tässä ajassa ihmiset tarvitsevat uutta musiikkia enemmän kuin koskaan. Siksi tämän albumin julkaiseminen juuri nyt tuntuu merkittävältä", saksofonisti kertoo. "Haluan jakaa musiikkini luovaa energiaa eteenpäin ja antaa mielikuvien lähteä seikkailulle. Usko on vahva että tästä vielä noustaan." 

Näin Lassy kuvailee uuden kokoonpanonsa syntyä Rumban haastattelussa. "Ennen korona-aikaa osuttiin ihan sattuman oikusta tällä ryhmällä yhden frendin synttäreille keikalle, bändi oli sankarin toiveiden mukaan kasattu. Keikka onnistui todella hyvin ja siitä jäi erittäin inspiroituneet fiilikset. Taisinkin tokaista jätkille onnellisuuspäissäni illan aikana, että tää ei jää tähän. Ja tässä sitä ollaan."

Levynkannen maalaus Subtropic on helsinkiläisen kuvataiteilija Ilari Hautamäen käsialaa.

"Lassy on tuonut rinnalle toisen yhtyeen, joka mahdollistaa vielä vapautuneemman ja hurjemman heittäytymisen syvään saksofonismiin."
– Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat (FI)

"Epic and funky – more goodness from We Jazz. Beautifully produced."
– Quinton Scott, Strut Records (UK)

"Streicher und ein Souljazztrio – das hat in den besten Momenten einen filmmusikalischen Touch à la Quincy Jones."
– KulturNews (DE)

"With Trio, Lassy now releases perhaps his most ambitious recording to date.”
– Fred Grand, Jazz Journal (UK)

"Kickin’ kit drum, flashy jazz saxophone lines, and disco-evoking strings meld together into a clever, punchy cut that leaves me wanting more."
– Stephen Carradini, Independent Clauses (US)

Biisilista

  1. Foreign Routes
  2. Better Together
  3. Sointu
  4. Sunday 20
  5. Subtropical
  6. Pumping C
  7. Orlo