Siirry pääsisältöön
Jussi Fredriksson

Tidewaters

Levy
profile-picture

Kannen suunnittelu/ Cover design: Pekka Tuppurainen

Levyn tiedot

EsittäjäJussi Fredriksson
Julkaistu21.11.2011
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöFredriksson Music
Tuottaja

Jussi Fredriksson

ÄänityspaikkaHelsinki

Biografia

Pianisti Jussi Fredrikssonin johtama trio on toiminut samalla kokoonpanolla jo 11 vuotta. Yhdessä päivässä syksyllä 2006 levytetty esikoisalbumi esikoisalbumi Tidewaters esittelee yhteen hioutuneen ja vahvasti keskinäiseen improvisaatioon nojaavan kokoonpanon. Nuoren jazzsukupolven edustajista koottu trio kunniottaa perinteitä uskomalla pitkäjänteisen yhteissoiton voimaan.

Odotetun esikoisalbumin tunnelma vaihtelee räjähtävästä improvisoinnista jopa meditatiivisiin äänimaisemiin. Vaikka albumi on äänitetty päivässä, on sillä vahva livekonsertin tunnelma. "Levy on äänitetty viisi vuotta sitten, ja musiikki on ajankuva bändin yhdestä luomisvaiheesta. Lukuisissa konserteissa musiikki on jo saanut aivan uuden muodon, joten kappaleiden lähtöpisteeseen ei ole paluuta kuin Tidewaters-albumia kuuntelemalla", Fredriksson sanoo.

Trion musiikissa kohtaavat Amerikan ja skandinaavisen jazzin perinteet. Ilmaisussa voi kuulla vaikutteita niin amerikkalaisten pianistien, kuten Herbie Hancockin ja Keith Jarrettin, kuin pohjoismaisempaa sointia edustavien ruotsalaisten Bobo Stensonin tai Esbjörn Svenssonin soitosta. Jussi Fredrikssonin lisäksi yhtyeessä soittavat kotimaisen nuoren jazzin kysytyimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Ville Herrala ja rumpali Ville Pynssi. Saksofonisti Jussi Kannaste kuuluu trion vakinaisiin vierailijoihin.

Biisilista

  1. Tidewaterscomp. Jussi Fredriksson
  2. Bingocomp. Jussi Fredriksson
  3. Ylletröjacomp. Ville Herrala
  4. Confusioncomp. Jussi Fredriksson
  5. Häräytyscomp. Jussi Fredriksson
  6. The Old Country