Siirry pääsisältöön
Sound & Fury

Thundering of Dawn

Levy
profile-picture

Cover design by Kai Johansson

Levyn tiedot

EsittäjäSound & Fury
Julkaistu6.5.2018
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöKarkia Mistika Records
Pituus61:47
Tuottaja

Recorded at Varistoteles Studio, Vantaa Finland June 2017
Recording, mixing & mastering: Markku Veijonsuo
Produced by Jorma Tapio, Pepa Päivinen, Iro Haarla

Biografia

Sound & Furyn toinen julkaisu Thundering of Dawn on taattua Vesala-Haarlaa,  mutta ensi kertaa levyltä löytyy materiaalia myös Iro Haarlalta ja Jorma Tapiolta Vesalan sävellysten lisäksi.

Säveltäjä-perkussionisti Edward Vesalan Sound and Fury oli yksi Eurooppalaisen jazzin ylistetyimpiä ja omaperäisimpiä luovia yksiköitä toimintavuosinaan 1986-1999. Suomalaisittain jazzia, tangoa, klassista ja folkia yhdistävät Vesalan sävellykset pianisti-harpisti-säveltäjä Iro Haarlan sovittamina omaäänisen yhtyeen käsittelyssä vakuuttivat muun muassa ECM-levy-yhtiön Manfred Eicherin. 10 vuotta Vesalan poismenon jälkeen alkuperäinen puhallinsektio Tane Kannisto, Pepa Päivinen, Matti Riikonen, Jorma Tapio kitaristi Jimi Suménin keralla päättivät kokoontua 10v. muistokonserttia varten. Tunnelma oli niin elinvoimainen, että ajatus jatkaa työskentelyä Vesalan musiikin levittämisen parissa oli yksimielinen. Syntyi uusi vuonna 2013 julkaistu albumi Pulsacion, joka keskittyi julkaisemattomiin Iro Haarlan vahvasti sovittamiin Vesalan sävellyksiin.

Uudella Thundering of Dawn -levyllä materiaali on yhä taattua Vesala-Haarlaa, ensi kertaa Sound & Furyllä on mukana muiden kuin Vesalan materiaalia, kaksi Iro Haarlan säveltämää ja sovittamaa teosta, Charismata ja Doxa sekä Jorma Tapion säveltämä ja sovittama 'Peace is the language of stars and stones'. Uusina jäseninä muonavahvuudessa ovat trumpetisti Matti Riikosen tilalla Antero Priha ja lyömäsoittaja Ilmari Heikinheimon paikalla Simo Laihonen. Vesalan perinnön liekki loimuaa yhä vahvana monissa koti- ja ulkomaan yhtyeissä, tämä levy vie viestiä lämmöllä eteenpäin. 

 

Pepa Päivinen - ss, ts, brs, fl

Jorma Tapio- as, bcl, fl, bfl

Tane Kannisto - ts, fl

Antero Priha - trumpet

Jimi Sumén  - guitar

Julius Heikkilä - guitar

Sampo Lassila - bass

Hannu Risku - percussion

Simo Laihonen - drums

Biisilista

  1. Piruntanssicomp. Edward Vesala / arr. Iro Haarla
  2. Ready Way to Gocomp. Edward Vesala / arr. Iro Haarla
  3. Thundering of Dawncomp. Edward Vesala / arr. Iro Haarla
  4. Doxa comp. & arr. Iro Haarla
  5. Charismatacomp. & arr. Iro Haarla
  6. Alvreda Daiaomp. Edward Vesala / arr. Iro Haarla
  7. Peace is the language of stars and stonescomp. & arr. Jorma Tapio