Siirry pääsisältöön
Jussi Lehtonen

This Time

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJussi Lehtonen
Julkaistu2013
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöProphone Records
Tuottaja

Jussi Lehtonen

ÄänityspaikkaSibelius Academy Centre for Music and Technology
Kuuntele

Biografia

Jussi Lehtosen energinen uusi albumi This Time (Fg-Naxos 2013) sisältää modernia jazzia traditioita kunnioittaen.

Jussi Lehtonen (s. 1977) on käytetyimpiä kotimaisia jazzrumpaleita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten kotimaisten ja kansainvälisesti tunnettujen artistien kanssa sekä johtanut omia yhtyeitään. Uudella levyllä Lehtosen kanssa esiintyy kansainvälinen huippuryhmä. Kvartetin yhdessä Lehtosen kanssa muodostavat hollantilainen kitaristi Jesse van Ruller, saksofonisti Joonatan Rautio sekä jazzurkuri Mikko Helevä.

”Tämä kokoonpano sai alkusysäyksensä keväällä 2011, jolloin van Ruller tuli vierailemaan Suomeen Sibelius-Akatemian jazzosaston seminaariin. Soitimme silloin yhdessä ensimmäisen kerran. Myöhemmin kutsuin joukot kokoon uudelleen, ja tällä kertaa mukaan liittyi myös saksofonisti Joonatan Rautio”, Lehtonen kertoo yhtyeensä alkuvaiheista.

Viime kesän keikkarupeaman tuloksena syntyi myös nyt julkaistava levy. Yhtyeen musiikki on svengaavaa ja perinteitä kunnioittavaa tämän päivän jazzmusiikkia. Kappaleet ovat pääosin Lehtosen käsialaa, mutta ohjelmistoon on sovitettu myös Van Rullerin sävellyksiä sekä jazzstandardeja.

Biisilista

  1. Bouncing with JuliusJussi Lehtonen
  2. CirclesJesse van Ruller
  3. Spring Is HereRichard Rodgers
  4. Chillin'Jussi Lehtonen
  5. It Might As Well Be SpringRichard Rodgers
  6. StuckoJussi Lehtonen
  7. Blues For AlfredJussi Lehtonen
  8. Minor LeagueJussi Lehtonen