Siirry pääsisältöön
Teemu Åkerblom Quartet
Teemu Åkerblom

Teemu Åkerblom Quartet

Levy
profile-picture

Artwork by Steven Roden

Levyn tiedot

EsittäjäTeemu Åkerblom Quartet
Teemu Åkerblom
Julkaistu2015
TyyppiLP + CD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöJazzaggression
Tuottaja

Recorded and mastered by Abdissa Assefa, transferred from reels direct to lacquer by Jukka-Sarapää at Timmion

Kuuntele

Biografia

Suomen nuoren jazzpolven keskeisiin tekijöihin kuuluva basisti Teemu Åkerblom julkaisi kvartettinsa debyyttialbumin Jazzaggression-levymerkin kautta.

Teemu Åkerblom Quartet koostuu nuorista ja lahjakkaista jazzmuusikoista, mukana ovat rumpali Mikko Arlin, saksofonisti-huilisti Max Zenger ja tenorisaksofonisti Ville Vannemaa. Tämän lisäksi levyllä vierailevat trumpetisti Verneri Pohjola ja tenorisaksofonisti Jarno Tikka.

Yhtyeen musiikki on svengaavaa ja samalla syvällistä, tummien sävyjen kautta aukeavaa nykyjazzia, ja kaikki levyn sävellykset ovat Åkerblomin käsialaa.

Turusta lähtöisin oleva Teemu Åkerblom (s. 1990) on tullut tutuksi jazz-yleisölle mm. Aura Flow’n ja Trio Urhon riveistä. Lisäksi Åkerblom soitti virolaisen pitkän linjan jazzpianisti Tonu Naissoon yhtyeessä viime vuoden keikoilla ja viime aikoina basisti on opittu tuntemaan myös osaavana jazz-DJ:nä.

Teemu Åkerblom Quartet on perustettu alkuvuodesta 2014 ja yhtyeen musiikki heijastelee väkevästi Åkerblomin soundikäsitystä esitellen kypsältä kuulostavan säveltäjän, jonka kappaleissa on imua. Kvartetin musiikissa suoraviivainen rytmiikka yhdistyy kiinnostukseen vapaata ilmaisua kohtaan. Tunnelmaltaan vivahteikas kappalemateriaali ankkuroituu avauskappale ”Blue for Martinin” tulisieluiseen grooveen ja ”Avo’s Tunen” ilmavaan kulkuun monia eri sävyjä heijastellen. Pohjavire on ”spiritual jazz” -henkisen tumma ja syksyinen, joka antaa Åkerblomille säveltäjänä hyvän lähtökohdan saksofonivetoisen yhtyekokoonpanonsa hyödyntämiseen.

Teemu Åkerblom Quartetin nimetön debyyttilevy saa julkaisunsa CD:nä, vinyylinä ja digitaalisesti. Lisäksi julkaistaan vain 25 kappaleen painokseen rajattu 10-tuumainen vinyylisingle, jolla on kaksi vain CD:llä ja digimuodossa mukana olevaa kappaletta. Sekä CD:n että vinyylin kannessa nähdään myös musiikintekijänä tunnetun losangelesilaisen taiteilija Steve Rodenin teoksia. CD:n kantta koristaa Rodenin teos Seventh Stone ja vinyylin kannesta löytyy Fire Between Us -niminen teos.

Levyn julkaiseva Jazzaggression Records on norjalaislähtöisen ja nykyään Suomessa asuvan DJ Fredrik Lavikinlevymerkki.

Biisilista

  1. Blues for Martin
  2. Avo’s Tune
  3. Harmaata näkyvissä
  4. Gilman’s Point
  5. October 22
  6. Dark Corners
  7. This One is for Her
  8. From Berlin