Siirry pääsisältöön
Rakka

Soutu

Levy
profile-picture

Kansitaide ja suunnittelu/ Cover art & design: Liina Mäki-Patola

Levyn tiedot

EsittäjäRakka
Julkaistu2.10.2012
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöLumpeela Julkaisut
Tuottaja

Juha Mäki-Patola & Rakka

ÄänityspaikkaTervaniemi, Kuhmalahti
Kuuntele

Biografia

Soutu on Rakka-yhtyeen esikoislevy, joka julkaistiin Suomen lisäksi Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Levynjulkaisun tiimoilta yhtye esiintyi muun muassa Tampere Jazz Happeningissä ja London Jazz Festivalilla. Levyn painos myytiin loppuun hetkessä, ja se sai erinomaiset arviot sekä kotimaan että kansainvälisessä lehdistössä.

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Soutu on Rakka-yhtyeen esikoislevy, joka julkaistiin Suomen lisäksi Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Levynjulkaisun tiimoilta yhtye esiintyi muun muassa Tampere Jazz Happeningissä ja London Jazz Festivalilla. Levyn painos myytiin loppuun hetkessä, ja se sai erinomaiset arviot sekä kotimaan että kansainvälisessä lehdistössä.

Parhaillaan yhtye valmistelee toista levyään, ja se ilmestyy keväällä 2014.

Yhtye esittää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Ville Rauhalan sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä.

Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

Biisilista

  1. RosinanteKusti Vuorinen
  2. ReverenceVille Rauhala
  3. SoutuKusti Vuorinen
  4. Try notMasa Orpana
  5. LaululintuMasa Orpana
  6. Autuaita ovat autuaatKusti Vuorinen
  7. Route 325Kusti Vuorinen