Siirry pääsisältöön
Reija Lang

Soundoscope

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäReija Lang
Julkaistu2010
Tyyppicd
Soittajat
 • Mikko-Ville Luolajan-Mikkola
 • Petri Krzywacki
 • Reija Lang
Levy-yhtiöHub Productions
Tuottaja

Recorded at Varistoteles Studio, Helsinki, 11-12/2009
Mixed 1-2/2010, mastered 2/2010
Engineer: Markku Veijonsuo

Biografia

Soundscope on Reija Lang Trion debyyttialbumi, joka julkaistiin 7. huhtikuuta 2010.

Reija Langin monisävyinen ja kauniisti soiva laulu, Petri Krzywackin tyylikäs kitaran käsittely sekä Mikko-Ville Luolajan-Mikkolan rytmikkään vahvat bassokulut ja mestarillinen viulismi loihtivat kiehtovan kudelman. Äänittäjä Markku Veijonsuon osuus kirkkaan, rikkaan ja avaran äänimaailman luomisessa on ollut korvaamaton.

Soundoscope nivoo luontevasti yhteen Luolajan-Mikkolan sävellyksiä ja Langin sanoituksia sekä maailman tunnetuimpien jazzsäveltäjien harvemmin laulettuina versioina kuultuja kappaleita. Mukaan on valittu sävellyksiä Thelonious Monkilta, Bill Evansilta, Charles Mingukselta, Dizzy Gillespieltä, Cole Porterilta, Dori Caymmilta ja Ralph Townerilta.

Lisäksi levy tarjoaa erikoisuutena jazzbasisti- legenda Ron McCluren modernin kappaleen Pink Cloud, joka Langin sanoittamana kertoo symbolisesti preerialla laukkaavista ja taivaaseen hyppäävistä mustangeista.

Triolevyn tekeminen oli muhinut mielessäni jo pitkään. Olemme Mikko-Villen ja Petrin kanssa soittaneet kauan yhdessä erilaisissa yhteyksissä ja siksi tässä tiimissä oli hyvä työskentelytila, joka antoi oman ilmaisun tulla esiin ja suodattua meidän kolmen musiikillisten näkemysten ja erilaisten taustojemme läpi. Ehkä tässä kuuluvat toisaalta persoonien särmät ja toisaalta niiden kautta hioutunut klangi”, sanoo Reija Lang.

Biisilista

 1. A Night On The Island
 2. Invitation
 3. Something Worth Waiting For (Con Alma)
 4. How I Wish (Ask Me Now)
 5. For Sophie
 6. Like A Lover
 7. Pink Cloud On The Sky
 8. Cosmic Snake
 9. Duke Ellington’s Sound Of Love
 10. In The Still Of The Night
 11. Celeste
 12. Peace Piece as introduction to Very Early