Siirry pääsisältöön
Teemu Viinikainen

Songs of Silence

Levy
profile-picture

Cover: Aarni Ylinen

Levyn tiedot

EsittäjäTeemu Viinikainen
Julkaistu18.11.2022
TyyppiLP, CD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Sovitukset: Teemu Viinikainen
Äänitys ja miksaus: Sami Sallinen, JaBa Studios, Hankasalmi

Masterointi: Jaakko Viitalähde, Virtalähde Mastering

Valokuvat: Ville Paul Paasimaa

Kannen suunnittelu: Aarni Ylinen

Albumi äänitetty livenä studiossa, ei jälkiäänityksiä

ÄänityspaikkaJaBa Studios, Hankasalmi


Biografia

Jazzkitaristi Teemu Viinikaisen Songs of silence -albumin kappaleet ovat sielukkaita soolosovituksia tunnettujen tekijöiden kuten Thelonious Monkin and Charles Mingusin tuotannosta.

Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony Jazz -palkinnolla sekä Emma-palkintoehdokkuudella huomioitu Teemu Viinikainen on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden riveissä, mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanoissa sekä tehnyt yhteistyötä ulkomaalaisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Tim Hagansin ja Randy Breckerin kanssa.

Songs of silence -albumilla kuullaan suvereenille instrumentalistille ja sielukkaalle tulkitsijalle tyypillisiä elementtejä, kuten ilmaisuvoimaa, svengiä ja virtuositeettiä. Päällimmäisiksi tuntemuksiksi kappaleissa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Viinikaisen poikkeuksellista kyvykkyyttään musiikin parissa vahvistavat hänen pitkä ja kunnianhimoinen asenteensa. Hän aloitti 7-vuotiaana soittamisen ja esiintyi ensimmäisen kerran jo 12-vuotiaana. Myöhemmin Viinikainen opiskeli Helsingin Pop & Jazz -konservatoriolla ja sen jälkeen Sibelius Akatemian jazzosastolla, josta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2005. Samana vuonna ilmestyi hänen ensimmäinen oma albuminsa Tales of Robert Dickson.

Songs of Silence on Viinikaisen viides oma albumi. Oman tuotantonsa lisäksi Viinikainen on ollut jo vuosia yksi Suomen kysytyimpiä studiokitaristeja, ja on esiintynyt kymmenillä levytyksillä mm. Vesa-Matti Loirin, Verneri Pohjolan, Jukka Perkon ja lukuisten muiden huippuartistien kanssa.


Biisilista

  1. Ask Me Now(Monk)
  2. Rakastan elämää(Kolmanovsky)
  3. Evidence(Monk)
  4. Prologue(Viinikainen)
  5. Tea in the Sahara(Sting)
  6. Goodbye Pork Pie Hat(Mingus)
  7. Windows(Corea)
  8. Come Sunday(Ellington)