Siirry pääsisältöön
Janne Maarala

Soi kunniaksi Luojan

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäJanne Maarala
Julkaistu2011
TyyppiCD
Soittajat
Levy-yhtiöOmakustanne/Self-released
Kuuntele

Biografia

Pianotaiteilija Janne Maarala on julkaissut tunnelmallisen ensilevyn Soi kunniaksi Luojan. Äänite on taltioitu Vantaalla, Hakunilan kirkossa viime vuonna järjestetyssä joulukonsertissa. Levyllä esiintyvät Maaralan lisäksi saksofonisti Risto Salmi ja rumpali Thomas Rönnholm.

Esikoisäänite on osoitus Janne Maaralan monipuolisuudesta. Poikkimusiikillisella cd:llä soi variaatioita klassisen musiikin tyyliin, virtuoottista perinteistä jazzpianismia, menevää boogie woogie -soittoa yhdistettynä gospel-rytmeihin, herkkää tunnelmointia ja mielenkiintoisia sovituksia.

Levyllä on Maaralan sovituksia virsistä Soi Kunniaksi Luojan ja Valtiaamme, kunniaasi, gospel-klassikko Down By The Riverside, perinteisiä jazz-ikivihreitä kuten Honeysuckle Roseja Gone With the Wind, tulkinnat Oscar Petersonin balladista Hymn To Freedom ja Franz Schubertin Ave Mariasta, sekä joululaulut Have Your Self A Merry Little ChristmasKulkuset ja Jouluyö, Juhlayö.

”Levyn syntyprosessissa oli johdatus mukana”, Janne Maarala uskoo. Konserttia edeltävien viikkojen kiireissä hän sai kookospähkinää avatessaan käteensä ison haavan, ja lähtiessään lääkäriin unohti kotiin kattilan hellalle kiehumaan. Vahingosta syntynyt savu puolestaan jumiutti muusikon selän ja keuhkoja ympäröivät lihakset. Se vaikeutti niin hengittämistä ja nukkumista kuin pianotuolilla istumista. Pianistin sormet aukesivat kuivasta ja kylmästä ilmasta avohaavoille.

Vaikeuksista huolimatta Maarala valmistautui sinnikkäästi konserttiin. Vain kolme päivää ennen tärkeää esiintymistä hän sai intuition, että konsertti tulisi taltioida. Sekä äänittäjä Robert De Godzinsky että pianonvirittäjä Markku Marila olivat kuitenkin konserttipäivänä vapaina, ja myös Hakunilan seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen suhtautui tallennusajatukseen suopeasti.

Konsertti onnistui upeasti. ”Kuunneltuani taltiointia oivalsin ilon ja liikutuksen keskellä, että ensilevyni materiaali oli tässä”, Maarala muistelee. ”Kun uskallamme ja muistamme pyytää apua – ja uskomme avun saamiseen – sitä on tarjolla: Jumalalta, Hengen maailmasta tai Sielun tasolta. Nimitykset asialle voivat vaihdella – tärkeintä on pyytää, uskoa ja kiittää.”

Laaja-alainen Janne Maarala (s.1971) on toiminut päätoimisena musiikin ammattilaisena vuodesta 2000. Hän johtaa jazzyhtyeitä, tanssiorkestereita ja bilebändejä ja esiintyy niin soolopianistina kuin yhtyeidensä kanssa konserttisaleissa, kirkoissa, jazzfestivaaleilla ja -klubeilla sekä erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa. Maarala valmistui 2001 Helsingin yliopistosta Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi pääaineenaan ympäristönsuojelutiede, Musiikin maisteriksi 2005 Sibelius-Akatemian jazzosastolta ja kehopsykoterapeutiksi 2007 Suomen Luonneanalyyttisestä kehopsykoterapiayhdistyksestä.

Levyllä soittavan saksofonisti Risto Salmen ammattitaidosta ja laajasta luottamuksesta musiikkipiireissä todistavat esiintymiset yli sadalla levyllä, festivaaleilla ja kiertueilla sekä teatteri-, elokuva-, tv- ja radiotyöt. Rumpali Thomas Rönnholm puolestaan on kuulunut vuodesta 1993 Kaartin soittokuntaan. Hän soittaa myös Laura Närhen yhtyeessä sekä DDT Jazzbandissa.

Biisilista

  1. Soi kunniaksi Luojan
  2. Gone With The Wind
  3. Have Yourself A Merry Little Christmas
  4. Down By The Riverside
  5. Honeysuckle Rose
  6. Hymn To Freedom
  7. Kulkuset
  8. Jouluyö, juhlayö
  9. Valtiaamme, kunniaasi
  10. Ave Maria