Siirry pääsisältöön
Halme Prospekt

Prospektagon

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäHalme Prospekt
Julkaistu13.1.2023
TyyppiCD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Recorded by Petri Majuri, E-Studio, Sipoo

Mixed by Mamba Assefa, Ambience Studio, Helsinki

Mastered by Teemu Korpipää, Popnalli, Helsinki

Biografia

Vuosikymmeniä kotimaisen jazzin kärkikaartiin kuuluneen saksofonisti Heikki "Hepa" Halmeen sävelkynä on edelleen terävä ja svengi huippuluokkaa. Prospektagon-albumilla kuullaan tärkeitä vierailuja: niin Hannu Salaman resitaatiota kuin myös edesmenneen trumpetisti Matti Riikosen viimeisimpiä taltioituja säveliä.

Prospektagon on Halme Prospekt -yhtyeen viides pitkäsoitto.

"Prospektagon-levyn tuotannollinen idea oli aiemmista levyistä poiketen tehdä suoraviivainen ilman päällesoittoja tai editointeja toteutettu uutta Halme Prospekt -soundia edustava levy", kertoo Hepa Halme levyn syntyvaiheista.

"Idean toteuttaminen alkoikin hyvin, treeniksellä äänitetyt demoversiot uusista kappaleista kuulostivat lupaavilta. Studio oli buukattu, bändi oli iskussa ja valmis tositoimiin. Mutta sitten iski pandemia ja suuri epätietoisuus. Päätimme jatkaa syksymmällä jolloin aloitimme uuden harjoitusperiodin, studioon mentäisiin seuraavan vuoden alussa.

"Kohtalo kuitenkin puuttui peliin pandemiaakin pahemmin. Trumpetistimme Matti Riikonen kuoli keväällä 2021 lyhyen aikaa sairastettuaan. Homma oli aloitettava vielä kerran uudelleen. Ei tuntunut mielekkäältä kerrata aiemmin harjoiteltua vaan päätimme uuden trumpetistin sisäänajon myötä ottaa myös kokonaan uusia kappaleita työn alle. Niinpä levy onkin paitsi hyvästijättö Matille - jota kuullaan Sensible Things -kappaleessa sämplättynä - myös askel uuteen, rouheampaan ja svengaavampaan mutta toisaalta sensitiivisempään ja improvisatorisempaan ilmaisuun.

"Levy toteutettiin yhden vuorokauden sisällä tapahtuneen intensiivisen soittorupeaman aikana. Lopputulos on edustava esimerkki tekijöidensä muusikkoudesta ja Halme Prospektin vuosien myötä yhä luontevammaksi muotoutuneesta yhteistoiminnasta. Se kunnioittaa asianmukaisesti myös Matti Riikosen muistoa ja hänen koko yhtyeen historian mittaista panostaan Halme Prospekt -soundin oleellisena osatekijänä. Levy on omistettu hänelle."


Biisilista

  1. Harmattan
  2. Hustoi
  3. Digelius After Dark
  4. Bluesinclusion
  5. Sensible Things
  6. Mono Flow
  7. Alone in a Hole
  8. Anakromantik