Siirry pääsisältöön
Manuel Dunkel

Northern Journey

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäManuel Dunkel
Julkaistu5.11.2021
TyyppiCD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele

Biografia

Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Manuel Dunkelin levy Northern Journey jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin.

Manuel Dunkel Quartetin riveissä soittavat saksofonisti Manuel Dunkelin lisäksi pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Jaska Lukkarinen. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan, joista saadaan nauttia myös Northern Journey -julkaisun myötä.

Dunkel on kerännyt mainetta yhtenä Suomen vahvimmista jazzmuusikoista jo 1990-luvulta saakka. Dunkelin oma tuotanto käsittää tähän mennessä jo kuusi albumia, minkä lisäksi hän on ollut mukana lukuisissa muissakin projekteissa. Oman kvartettinsa ohella Dunkel on soittanut esimerkiksi UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa ja Platypus Ensemblessä. Vierailevana solistina Dunkelia on kuultu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on soittanut yhdessä muun muassa Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Biisilista

  1. Puzzle
  2. New Planets
  3. Law of Nature
  4. Mr. Nelson
  5. Yesterday's Dream
  6. Comodo Dragon
  7. My Heart Says
  8. Northern Journey