Siirry pääsisältöön
Elifantree

Movers and Shakers

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäElifantree
Julkaistu27.2.2015
Tyyppialbumi/album
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music

Biografia

"Movers and Shakers" on Elifantree -trion kolmas julkaisu, jolla yhtye liittää jazziin yhä enemmän pop- ja elektro -elementtejä. Levyn temaattisena innoittajana on ollut joukko runoilijoita.

Movers and Shakers on laulaja Anni Elif Egecioglun, saksofonisti Pauli Lyytisen ja rumpali Tatu Rönkön muodostaman Elifantree -trion kolmas albumi, joka asettaa yhtyeen yhä kauemmas omalle kartalleen genremääritelmien tuolle puolen. Uutta albumiaan yhtye kuvailee sosiaalisen kritiikin, surrealismin ja soundikokeiluiden muodostamaksi teräväksi kokonaisuudeksi. Levyn julkaisi tamperelainen Eclipse Music. 

Alun perin enimmäkseen kokeelliseksi jazz-yhtyeeksi mielletty kombo on viimeistään Movers and Shakersin myötä edennyt urallaan musiikilliseen maailmaan, jossa genremäärittely tuntuu jopa hieman turhalta. Jazz on ilmaisussa läsnä, mutta Elifantree on enenevässä määrin kokeellista pop-musiikkia, jossa on elementtejä myös elektronisesta musiikista. Kappaleissa on tilaa ja vapautta, ja uusina elementteinä Elifantreen musiikissa on kuultavissa erityisesti elektroakustisen soundimaailman syventymistä kaikkien instrumenttien osalta, pianon kasvanutta roolia kokonaissoundissa, kehittynyttä polyrytmiikkaa ja melodisten perkussioelementtien hyödyntämistä.

Temaattisesti albumia on innoittanut runouden maailma ja erityisesti useat naisrunoilijat, heidän joukossaan kiinalainen Ch'iu Chin (1879-1907) ja yhdysvaltalainen Sylvia Plath (1932–1963), ovat olleet keskeisiä inspiraationlähteitä Elifantreelle. Kirjaimellisesti albumin nimi linkittyy brittirunoilija Arthur O'Shaughnessyn vuoden 1874 runoon "Ode".

Elifantree kiersi keväällä 2015 esittämässä albumin musiikkia ympäri Pohjoismaita. Kiertueen ensimmäisellä puoliskolla trion seurana kuultiin toista vahvasti omaa tietään kulkevaa nuorta yhtyettä: norjalaista Splashgirliä.

Biisilista

 1. Layers
 2. A Fool's Paradise
 3. Heroes
 4. Loving Hands
 5. Dirty Hands
 6. Flood I
 7. Act of Will
 8. The Greatest of Them All
 9. Tide II
 10. Blinded
 11. Without You