Siirry pääsisältöön
Mopo

Mopocalypse

Levy
profile-picture

Photo: Aarni Toiviainen ; Design: Matti Nives

Levyn tiedot

EsittäjäMopo
Julkaistu26.1.2018
TyyppiLP / CD / MC / digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Credits:

Produced by Mopo & Matti Nives
Recorded 8-9/2016 at Ambience Studio and 3/2017 at Magnusborg Studio
Recording, mixing and editing: Joonas Saikkonen (1-4, 7-8), Abdissa ”Mamba” Assefa (5-6)
Mastering: Pauli Saastamoinen at Finnvox

Kuuntele

Biografia

Saksofonisti Linda Fredrikssonin, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen muodostama Mopo julkaisee uuden levynsä Mopocalypse We Jazz -levymerkillä. Mopon rouhean rosoisesta punkjazzista hauraan kauniisiin jazzballadeihin ulottuva tunnistettava yhtyesoundi loistaa uudella levyllä kirkkaana ja levyltä jo aiemmin lohkaistut singlet Tökkö ja Niin aikaisin ovat aiheuttaneet ansaittua kuhinaa musadiggareiden keskuudessa.

Mopon neljäs kokopitkä julkaisu ja kolmas triolevy Mopocalypse räjäyttää yhtyeen monitasoisen musiikin kokonaan uusille tasoille. Kyseessä on sydänverta ja hikeä tihkuva kokonaisuus, jonka tunneskaala kattaa koko spektrin raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta puhtaaseen onnellisuuteen. Samalla levy on tarina ystävyydestä ja bändin kehityksestä vuosien yhteisen taipaleen varrella. Mopo kävi uutta albumiaan tehdessä jopa hajoamisen partaalla ja prosessin vaatima tiristys kuuluu upeasti tulevalla levyllä. Mopon soundi kehittyy Mopocalypsella monella eri tasolla ja lopputulos on luontevassa ryöpsähtelyssään tarinallisesti looginen.

Tökön ja Riiston räjähdysalttiista svengistä edetään luontevasti Noidan ja Mustafan kaltaisten mystisten tunnelmapalojen kautta kohti balladien Niin aikaisin ja Sinut muistan ainiaan käsinkosketeltavan herkkää kaihoa. Mopocalypse on yhtenäisen yhtyeen voimannäyttö, jossa kukin yhtyeen jäsen osallistuu aktiivisesti kappaleiden kirjoitusprosessiin. Mopon lisäksi levyä tuottamassa on ollut We Jazz -levymerkin taiteellinen johtaja Matti Nives.

Mopocalypse avaa Mopon maailmankuvaa ja visiota musiikin ohella myös yhtyeen toimittaman zinen muodossa. Levyn vinyyli- ja CD-versioiden mukana tuleva Mopozinen numero 1 pitää sisällään asiaa mm. Mopon instrumenteista, kiertuemeiningistä, Mopo24-projektista ja Eeron kokemuksista totaalikieltäytymiseen liittyneestä valvontarangaistuksesta.

Biisilista

  1. TökköMopo & Felix Zenger
  2. RiistoLinda Fredriksson
  3. RuusuLinda Fredriksson
  4. MustafaLinda Fredriksson
  5. Niin aikaisin trad. sov. Mopo
  6. Sinut muistan ainiaanLinda Fredriksson
  7. NoitaEero Tikkanen & Otto Eskelinen
  8. PanamaEeti Nieminen