Siirry pääsisältöön
Ruokangas-Hako-Rita

Mono and Dialogues

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäRuokangas-Hako-Rita
Julkaistu2018
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Kuuntele

Biografia

Kitaristi Heikki Ruokangas jatkaa vuosi sitten ilmestyneen Monologues -albumin tunnelmissa, tällä kertaa yhdessä toisen oululaisen kitaristin Henrik Hako-Ritan kanssa.

Ruokangas Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazz/avantgarde-kitaraduo. Uuden levyn ohjelmisto koostuu avantgardistisesta soolokitaratuotannosta sekä duo-materiaalista, jonka runkona toimii Heikki Ruokankaan sävellykset. Musiikillinen ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa. Kokoonpanon jäsenet ovat esiintyneet kotimaan lisäksi muun muassa Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja Ruokankaan musiikkia on julkaistu aiemmin Iso-Britaniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa.

Heikki Ruokangas innostui jazzista opiskellessaan Oulun konservatiossa ja on sen jälkeen opiskellut jazz-improvisaatiota mm. Raoul Björkenheimin opissa. Ruokangas maalaa alati vaihtelevia näkyviä keveästi kuulijan mieleen. Kevyt, soljuva, pehmeä ja välillä voimakkaan raju levyllinen maanläheistä jazzleikittelyä.

Biisilista

  1. Merry-Go-RoundRuokangas
  2. SummertimeGershwin
  3. WarmaRuokangas
  4. Event HorizonRuokangas
  5. Ghost WaltzRuokangas
  6. The Real BoyRuokangas
  7. Jos lähdet LailaSundqvist
  8. Mechanical CrowRuokangas
  9. Flamenco of RustRuokangas
  10. The Last RobotRuokangas