Siirry pääsisältöön
Elektro GT

Mikko Hassinen Elektro GT

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäElektro GT
Julkaistu26.9.2014
Tyyppialbumi/album
Soittajat
Levy-yhtiöTexicalli Records Oy
Kuuntele

Biografia

Elektro GT soittaa elektronissävytettyä jazzia tuhdilla rytmilatauksella. Suomen ykkösmuusikoista monelta eri musiikin alueelta koostuva poppoo julkaisi kyseisen debyyttinsä syyskuussa 2014.

Tokihan Elektro GT:n musiikki on jazzia, mutta sitä on reilusti maustettu elektronisen musiikin eri elementeillä sekä vahvoilla rytmeillä, mikä tekee musiikin vaikeaksi sijoittaa yhteen genreen. Lisäksi kukin yhtyeen muusikoista tulee musiikkimaailman eri laidoilta, mikä lisää eri elementtien sekoittumista: Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä, Louhivuori keskittynyt tyylipuhtaaseen jazziin, Rissasen juuret ovat syvällä klassisessa koulutuksessa, Kämäräinen tulee rockin ja jazzin välimaastosta ja alunperin yhtyeeseen kuuluva Lauri Porra on tunnettu yhteyksistään heviyhtyeisiin sekä elokuvamusiikkiin. Kiertueella Porraa tuuraa puolestaan funksoul-yhteyksistä tuttu Heikki Laine.

Elektro GT:n “electro shock jazz” onkin siis kinkkinen pala purtavaksi ja siksi onkin parasta vain nojata taaksepäin ja nauttia yhtyeen meiningistä. Mikko Hassinen Elektro GT on yhtyeen ensialbumi, ja sen julkaisi Texicalli Records syyskuussa 2014. Yhtye esiintyi samana syksynä mm. Jazz Finland -festivaalilla ja Tampere Jazz Happeningissä.

Biisilista

  1. Jam Pan Blues7:26
  2. Coleus Under The Sea / Chipmunk11:09
  3. Markow4:26
  4. Hill Cape8:15
  5. Samarin4:24
  6. Nightwish5:10
  7. Thermo Gear Soft5:25