Siirry pääsisältöön
Ilmavoimien Big Band

Maisemakuvia Suomesta

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäIlmavoimien Big Band
Julkaistu4.4.2019
TyyppiLP / digi
Soittajat
Levy-yhtiöGroovy Records
Tuottaja

Tuottaja: Mikko Hassinen & Ilmavoimien soittokunta

Äänitys: Petri Majuri ja Jyri Riikonen, 
Miksaus: Speedy Saarinen, Mediagents Oy ja Mikko Hassinen
Masterointi: Svante Forsbäck, Chartmakers Oy
Kannen suunnittelu: Tero Ahonen

ÄänityspaikkaE-studio
Kuuntele

Biografia

Ilmavoimien Big Band julkaisi 4. huhtikuuta uuden albumin Maisemakuvia Suomesta solistinaan saksofonisti Pepa Päivinen. Kokonaisuudella Ilmavoimien Big Band juhlistaa suomalaisen sotilasmusiikin 200. juhlavuotta.

Albumin sisältämä kokonaisuus koostuu säveltäjä Anssi Tikanmäen sävellyksistä - Maisemakuvia Suomesta -albumien teoksista. Teokset on sovitettu uudelleen ja ne on levytetty nyt ensi kertaa big band kokoonpanoa käyttäen. Ilmavoimien Big Bandin tilaamat sovitukset Maisemakuvista ensiesitettiin konsertissa musiikkimajuri Juha Ketolan johdolla marraskuussa 2017, jonka jälkeen ne päätettiin myös levyttää.

Anssi Tikanmäen vahvalla tuella ja myötäelämisellä Ilmavoimien Big Band haluaa kunnioittaa säveltäjän alkuperäisiä Maisemakuvia Suomesta -tuotantoa. Anssin sanoin ”Olen iloinen ja otettu saadessani Maisemakuva-musiikilleni uuden aluevaltauksen big band -tyylin puolelle Ilmavoimien Big Bandin ja Pepa Päivisen toimesta.”

Ilmavoimien Big Bandin solistina toimi puupuhaltimien moniottelija, multi-instrumentalisti Pepa Päivinen (s. 1955). Hän on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän hallitsee baritonisaksofonin lisäksi basso-, tenori- sekä sopraanofonin, klarinetin, bassoklarinetin sekä erilaisia huiluja. Hän on soittanut Jukka Tolonen Bandissa, osallistunut arvostettuihin Edward Vesalan Sound&Fury -työpajoihin vuosina 1984-85 ja 1989-97, sekä kuulunut 80-luvulta asti UMOn luottoartisteihin. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä, arvostetulla Yrjö-palkinnolla.

Ilmavoimien soittokunta on perustettu vuonna 1977. Ilmavoimien soittokunnan kotipaikkana on Jyväskylän varuskunta Tikkakoskella. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi monipuolinen konserttitoiminta sekä kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä että Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pirkanmaan, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Soittokunnalle kertyy vuosittain yhteensä n. 120 esiintymistä.

Perustamisestaan lähtien Ilmavoimien soittokunnan tavoitteena on ollut kevyen musiikin, erityisesti big band -musiikin esittäminen. Ilmavoimien soittokunta on puolustusvoimien orkestereista ainoa, joka on erikoistunut viihde- ja big band musiikkiin. Tiedostaen perinteiden velvoittavuuden ja arvon, Ilmavoimien soittokunta on määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti edennyt big band –musiikin haasteellisella kentällä. Voidaan sanoa, että Ilmavoimien soittokunnan big band onkin UMO:n rinnalla ainoa suomalainen ammattilaisista koostuva jazz-orkesteri.

Ilmavoimien Big Band on tuottanut omaa viihteellistä AALTO-konserttisarjaa Jyväskylässä vuodesta 2008. Sarjan konsertteja on vähitellen pyritty viemään kotikaupungin lisäksi myös muualle Suomea. Vierailijoina konserttisarjassa on nähty monipuolinen kattaus sekä koti- että ulkomaisia jazz- ja viihdemaailman tähtiä. Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina 1.7.2017 lähtien on toiminut musiikkimajuri Juha Ketola.

 

Biisilista

 1. Lapin tunturitAnssi Tikanmäki, arr. Jere Laukkanen
 2. Kesäranta Etelä-SaimaallaAnssi Tikanmäki, arr. Raila Kulokoski
 3. Valkeakosken tehtaanpiiputAnssi Tikanmäki, arr. Teemu Takanen
 4. Savolainen metsäAnssi Tikanmäki, arr. Mikko Suhonen
 5. KiutaköngäsAnssi Tikanmäki, arr. Vesa-Pekka Pisto
 6. Tuusulan moottoritieAnssi Tikanmäki, arr. Janne Vihavainen
 7. Aamu lakeuksillaAnssi Tikanmäki, arr. Janne Huttunen
 8. Muuttuva maaseutuAnssi Tikanmäki, arr. Liisa Lipas
 9. Voi veljetAnssi Tikanmäki, arr. Markku Renko
 10. ImatrankoskiAnssi Tikanmäki, arr. Erno Tiittanen
 11. Yoigu LapizzaAnssi Tikanmäki, arr. Ville Vannemaa
 12. Arvottomat = The worthlessAnssi Tikanmäki, arr. Jussi Kosonen
 13. Balladi elokuvasta KlaaniAnssi Tikanmäki, arr. Tuomas J. Turunen
 14. AiristoAnssi Tikanmäki, arr. Artturi Rönkä
 15. Borgå = PorvooAnssi Tikanmäki, arr. Sampo Kasurinen