Siirry pääsisältöön
Visa Oscar

Looking Back, Reaching Forward

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäVisa Oscar
Julkaistu17.6.2022
Soittajat
Levy-yhtiöSibis Jazz
Tuottaja

Äänitys: Miikka Huttunen, Jere Harjunniemi ja Tinji Vuori @Finnvox Studios,
Helsinki / Visa Oscar @OMP Studios, Helsinki
#01 Drums recorded by Dave Weckl, Bass recorded by Carlitos Del Puerto 
#02 Saxophone recorded by Ville Vannemaa, Bass recorded by Antti Ahoniemi,
Additional keys  recorded by Jukka Backlund 
#03 Drums recorded by Rafael Barata, Bass recorded by Andre Vasconcellos, 
Vocals recorded by Eeppi Ursin 
#04 Bass recorded by Antti Ahoniemi 
#05 Percussions recorded by Ricardo Padilla 
#07 Percussions recorded by Ricardo Padilla, Saxophone recorded by Joonatan Rautio 

ÄänityspaikkaFinnvox Studios / OMP Studios
Kuuntele
Genrejazz fusion

Biografia

Visa Oscarin toisella albumilla Looking Back, Reaching Forward vierailee useita tunnettuja kotimaisia ja ulkomaisia jazzmuusikoita. Vahva rytminen ote, taidokas improvisointi ja kiehtovat syntetisaattorisoundit pitävät kuulijan otteessaan alusta loppuun. 

Looking Back, Reaching Forward on suomalaisen jazzmuusikko ja -säveltäjä Visa Oscarin (s. Visa-Pekka Oskari Mertanen, 1976) toinen albumi yhtyeenjohtajana. Levy on Oscarin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazz-osastolla tehdyn kymmenen vuoden taiteellisen tohtorintutkinnon huipentuma. Samalla se on Sibelius-Akatemian jazzosaston vastaperustetun Sibis Jazz-levymerkin ja tohtoritutkijoiden Sibis Jazz Doc-julkaisusarjan ensimmäinen julkaisu.

- Levyn kappaleissa kuullaan vaikutteita mm. Chick Corean, Joe Zawinulin, George Duken, Jan Hammerin ja Michael Breckerin tyyleistä, summaa Visa Oscar.

Oscar on viimeisen kymmenen vuoden aikana tutkinut laajasti yllämainittujen ensimmäisen sukupolven jazzsyntetisaattorimestarien improvisaatiota ja ammentanut siitä vaikutteita omaan musiikkiinsa. Tuloksena on rikas albumi, joka saa inspiraationsa menneisyydestä yhdistäen siihen nykyajan soundeja ja tunnelmia. 

Visa Oscarin yhtyeessä soittavat suomalaisen jazzkentän kärkinimet: mm. saksofonisti Ville Vannemaa, basisti Antti Ahoniemi ja rumpali Jussi Lehtonen. Lisäksi levyllä vierailee vaikuttava joukko ulkomaisia ja kotimaisia huippumuusikoita: rumpalit Dave Weckl ja Rafael Barata sekä basistit Carlitos Del Puerto ja André Vasconcellos sekä laulaja Eeppi Ursin, lyömäsoittaja Ricardo Padilla ja saksofonisti Joonatan Rautio. Weckl ja Del Puerto soittivat vuosia legendaarisen, hiljattain edesmenneen, pianisti/kosketinsoittaja Chick Corean yhtyeessä. 

- Levyn aloituskappale Armando´s Flamenco on kunnianosoitus Chick Corean flamencovaikutteiselle fuusiojazzille. Halusin myös kuulla, miten rumpali Dave Wecklin ja basisti Carlitos Del Puerto soittavat musiikkiani sekä tutkia heidän läsnäolonsa vaikutuksia omaan soittooni, kertoo Visa Oscar.

Levyn äänitykset on toteutettu vuosina 2020 ja 2021 eri puolilla maailmaa. Pääasiallisesti levy on tallennettu Suomessa, mutta osa raidoista on äänitetty Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Visa Oscarin levyllä kuullaan rytmisesti vahvaa maailmanluokan jazzia ja improvisointia. Erilaiset tekniset ratkaisut antavat jokaiselle syntetisaattorisoololle vahvan ominaisvärinsä. 

Visa Oscarin (ent. Visa Oscar Group) debyyttialbumi Fusion Treatment julkaistiin vuonna 2015. Toinen albumi on sille luontainen jatkumo. Looking Back, Reaching Forward on konseptilevy, jossa korkealaatuinen suomalaisten muusikoiden fuusiojazzmusiikki yhdistyy amerikkalaisen jazzperinteen suureen tarinaan.

Biisilista

  1. Armando’s Flamenco
  2. Asymmetric Lovesong
  3. Bossamba
  4. Nocturnal Confessions
  5. Another Waltz
  6. Chromatic Rhythm
  7. The Door Of No Return