Siirry pääsisältöön
Joona Toivanen

Lone Room

Levy
profile-picture

Photo by Andrea Boccalini

Levyn tiedot

EsittäjäJoona Toivanen
Julkaistu2016
TyyppiCD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöCam Jazz
Tuottaja

Recorded in Cavalicco on 3 - 4 September 2015 at Artesuono Recording Studio 
Recording engineer Stefano Amerio 

Photos by Andrea Boccalini
Liner notes by Brian Morton

Kuuntele

Biografia

Lone Room on jazzpianisti Joona Toivasen toinen soolopianolevy vuonna 2013 ilmestyneen Polarities-albumin jälkeen. Albumin julkaisi 23.9.2016 italialainen levy-yhtiö Cam Jazz. Polarities keräsi julkaisunsa aikaan runsaasti kiitettäviä arvioita medialta. Nyt uudella albumilla kuullaan lisää näitä lähes klassisia melodioita sekä hengittävää, mutta tyylikästä modernia pianojazzia.

Lone Roomin sävellyksissä ja Toivasen soitossa yhdistyvät pohjoismaisesta jazzista tuttu melankolisuus ja kaiho, lyyrisyys sekä vahvat, tunnistettavat melodialinjat. Levy koostuu kahdeksasta kappaleesta, joista osa on pidemmälle sävellettyjä ja osa jättää enemmän tilaa vapaalle improvisaatiolle. Albumin sävellykset muodostavat pitkiä kaaria, joissa korostuu läsnäoleva tunnelma, matkan alku sekä päämäärä.

– Kyseessä ei ole kuitenkaan täysin vapaasti improvisoitu musiikki, vaan kappaleilla on rakenteet ja raamit, jotka ohjaavat improvisaatiota, Toivanen kertoo itse uutukaisestaan. – En halunnut päättää kappaleiden kestoa, vaan soitin ja improvisoin niiden ympärillä sen verran kuin tuntui luontevalta.

Kun ensimmäisellä soolopianolevyllään Toivanen kehitti teemoja preparoidun pianon sekä päällekkäisäänitysten ympärille, kuullaan Lone Roomissa jälleen uusia tapoja preparoida flyygeliä, mutta myös orgaanisempaa ja puhtaampaa jazzpianismia, tällä kertaa ilman päällekkäisäänityksiä.

Biisilista

  1. Impromptu
  2. Lowlands
  3. Lone Room
  4. Moon Illusion
  5. Kafka
  6. Elder
  7. Highlands
  8. Whale Song