Siirry pääsisältöön
Herd
Panu Savolainen

Live!!

Levy
profile-picture

Kansi/ Cover: Jori Grönroos, Kuvat/ photos: Olli Sulin

Levyn tiedot

EsittäjäHerd
Panu Savolainen
Julkaistu1.1.2011
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöOmakustanne
Tuottaja

HERD

ÄänityspaikkaYmpäri Suomea Jazzliiton kiertueella 2011

Biografia

Kansainvälisesti palkittu HERD on eräs kotimaisen jazzin viime aikojen pirteimmistä tulokkaista. Jo muutaman vuoden ajan konserttiyleisöjä ihastuttanut trio taltioi nyt julkaistavan debyyttialbuminsa materiaalin siellä, missä se on omimmillaan: keikkalavalla. HERD Live!! kokoaa helmikuiset konserttinauhoitukset kahdeksan kappaleen mittaiseksi koonniksi. HERD-trion muodostavat vibrafonisti Panu Savolainen, basisti Mikko Pellinen ja rumpali Tuomas Timonen. Kukin kolmikosta kuuluu Suomi-jazzin nuoriin lupauksiin, jotka ovat yhdessä onnistuneet yhtenäisen bändisoundin hiomisessa mallikkaasti. Osoituksena tästä kolmikko nappasi merkittävän jazzpalkinnon kuluvan vuoden kesällä tuodessaan Hollannista tuliaisiksi arvostetun North Sea Jazz -festivaalin European Jazz Competition 2011 -yhtyekilpailun pääpalkinnon. Nuoren trion meriittilistalta löytyy lisäksi vuoden 2010 pesti Pori Jazzin “talon bändinä” ja Panu Savolaiselle samaisilla festivaaleilla myönnetty Vuoden taiteilijan arvonimi.

North Sea Jazzeilta saatu pääpalkinto konkretisoituu nyt komealla tavalla HERDin odotetun ensimmäisen albumin muodossa. Taiteellisesti kunnianhimoinen yhtye nimittäin käytti palkintosumman, 5000 euroa, albumin julkaisuun liittyviin kuluihin. Kappalemateriaali on taltioitu trion helmikuussa 2011 tekemän Suomen Jazzliiton kiertueen aikana. Tiiviiksi hioutuneen kokoonpanon ja kiivasluonteisen kiertueen yhteisvaikutus kuuluu levyllä, jolla ilmava ja vaivattomasti rullaava HERD-svengi pääsee oikeuksiinsa.

Juuri luonteva svengaavuus, sävellysten ja yhtyesoiton dynamiikka, sekä nuorelle yhtyeelle harvinaisen kypsä kokonaissointi tekevät HERDistä herkullista kuultavaa. Savolaisen melodinen herkkyys vibrafonissa, Pellisen takuuvarman juureva bassottelu ja Timosen rapea komppi täydentävät mainiosti toisiaan. Kunkin muusikon solistiset vahvuudet pääsevät uudella levyllä framille, mutta pääpaino on yhteisessä musiikillisessa päämäärässä.

Lienee selvää, että HERDistä on kehkeytymässä luottonimi suomalaiselle jazzkentälle. Kuten yhtye on jo osoittanut, on sillä onnistuessaan kaikki edellytykset lyödä läpi myös kansainvälisesti. HERD Live!! tarjoaa arvokkaan dokumentin yhtyeen nykytilasta ajankohtaisten konserttitaltiointien merkeissä. Aika näyttää debyyttilevyn arvon HERD-kaanonissa. Joka tapauksessa uuden yhtyeen levytysuran lähtöpisteenä kyseessä on laadukas avaus.

Biisilista

  1. Moldausäv. Panu Savolainen
  2. Beaversäv. Tuomas Timonen
  3. From Nowheresäv. Mikko Pellinen
  4. Last Chancesäv. Panu Savolainen
  5. Dreams & Fearssäv. Mikko Pellinen
  6. Black Cloudsäv. Panu Savolainen
  7. Farewellsäv. Mikko Pellinen
  8. Oot tosi kaunissäv. Tuomas Timonen