Siirry pääsisältöön
The Watercolors

La Grande Odyssée

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäThe Watercolors
Julkaistu7.3.2024
TyyppiCD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEclipse Music
Tuottaja

Kaikki sävellykset: Janne Saarinen

Biografia

Jazzyhtye The Watercolorsin La Grande Odyssée kuljettaa kuulijan mukaansa lumoavalle musiikilliselle matkalle.

Vuonna 2018 perustettu The Watercolors luo uudenlaisia äänimaisemia yhdistämällä afroamerikkalaisen jazzin ja länsimaisen klassisen musiikin vaikutteita. Yhtyeen musiikissa kietoutuu yhteen improvisaatio, jazzrytmit ja rikas harmonian käsittely ilmentäen bändin nimen eleganttia ja hienostunutta soundia.

Yhtyettä johtaa säveltäjä Janne Saarinen (puhaltimet) ja hänen seuranaan on taitava kokoonpano: Ilkka Uksila (vibrafoni), Joonas Tuuri (kontrabasso) ja Joonas Leppänen (rummut), sekä Aino Rautakorpi (viulu), Helena Dumell (alttoviulu) ja Saara Viika (sello) jousisektiona, jonka soundi vie yhtyeen äänimaisemaa klassisen nykymusiikin suuntaan.

La Grande Odyssée musiikkimaisema piirtyy sulavasti ensimmäisen singlejulkaisunsa kautta. Atlantis tavoittaa virheettömästi bändin elegantin ja leikkisän olemuksen. Uskollisena otsikkonsa antamille lupaukselle albumi avautuu kuin teatteriesitys, jossa liikutaan taitavasti hitaan ja nopean, leikkisän ja melankolisen, dynaamisen ja pehmeän välimaastossa. Lopputulos on  kokonaisuus, joka kauniisti tavoittaa albumin nimen hengen - suuren ääniseikkailun.

Albumi korostaa bändin monipuolisuutta ja herkkää taiteellisuutta, tarjoten kuunteluelämyksen, joka on sekä mukaansatempaava että helposti lähestyttävä. 

Biisilista

  1. Aurora (the Dawn)
  2. Headwaters
  3. Dance of the Cranes
  4. Wildflowers
  5. Adrift
  6. Atlantis
  7. Evening Star