Siirry pääsisältöön
Mopo

Jee!

Levy
profile-picture

Kuva/ Photo: Anna Tahkola, Tuomas Saikkonen

Levyn tiedot

EsittäjäMopo
Julkaistu1.1.2012
Tyyppialbumi
Soittajat
Levy-yhtiöTexicalli Records Oy
Pituus37:28
ÄänityspaikkaKallio-Kuninkala, Järvenpää, Finland
Kuuntele

Biografia

Yksi kotimaisen jazzkentän lupaavimmista tulokkaista, Mopo, lähti huhti-toukokuun vaihteessa 2012 kattavalle Suomen-kiertueelle uusi levy plakkarissaan. Debyyttialbumi Jee! esittelee jazzpiireissä jo tiedetyn salaisuuden: Mopolla on kaikki avaimet käsissään ottaa paikkansa maamme persoonallisimpien menestysyhtyeiden joukossa. Lähtökohtana on jazz, mutta kolmikon musiikki ammentaa vaikutteitaan mm. punkista ja ”Suomen luonnosta”.

Huhtikuussa 2012 julkaistu Mopon debyyttialbumi edustaa jazzissa usein tavoiteltua hetken magiikkaa parhaimmillaan. Kallio-Kuninkalassa taltioiduissa sessioissa myös studioyleisöllä oli mahdollisuus olla osana uuden musiikin luomista, kuten käy ilmi esimerkiksi vauhdikkaasti ryöpsähtelevällä kappaleella Metsärukkanen. Mopon soundin laajuus käy ilmi mainiosti balladi-henkisen Jäähyväislaulun myötä. Keikoilta tuttu yllätyksellisyys on läsnä myös levyllä.

Osaa tulevista esiintymistä värittää kuvittaja Anna Tahkola, joka on ollut mukana suunnittelemassa myös Mopon debyyttialbumin kannet. Mopon musiikki herää eloon Tahkolan piiroksissa, jotka syntyvät livenä samanaikaisesti musiikin kanssa. Tahkolan instrumenttina on kynä ja hän kertoo kuviensa olevan "vakavia ja hauskoja kuten Mopon musiikki". 

Biisilista

  1. Mokkulasäv. Linda Fredriksson
  2. Metsärukkanensäv. Eeti Nieminen
  3. Jäähyväislaulusäv. Linda Fredriksson
  4. Hullun valssisäv. Linda Fredriksson
  5. Liskojen yösäv. Eero Tikkanen
  6. Pappatunturisäv. Mopo
  7. Vesiklosettisäv. Mopo
  8. Meikän kissasäv. Ilkka Tolonen
  9. Totaalisäv. Eero Tikkanen
  10. Kaukokaipuusäv. Eeti Nieminen