Siirry pääsisältöön
Alder Ego

III

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAlder Ego
Julkaistu9.4.2021
TyyppiLP, digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Sävellykset: Joonas Leppänen (paitsi 2. J. Tikka & T. Nikku, 7. N Francis)
Tuotanto: Joonas Leppänen & Matti Nives
Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen
Masterointi: Jarno Alho
Yhtyeen kuvat: Mathias Foster
Lehtien kuvat: Henri Hämäläinen
Design: Matti Nives

Kuuntele

Biografia

Rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen johtama kvartetti julkaisi uuden albumin keväällä 2021. Alder Egon muodostavat Leppäsen lisäksi trumpetisti Tomi Nikku, tenorisakosfonisti Jarno Tikka, basisti Nathan Francis sekä vierailevana artistina harpisti Natalia Castrillón.

Rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen kvartetti Alder Ego julkaisi kolmannennen kokopitkän albumin We Jazz Recordsin kautta. III on jatkoa vuonna 2018 meillä ja muualla laajaa suitsutusta keränneelle II-albumille, jota mm. yhdysvaltalainen jazzraamattu DownBeat kehui sanoen "Leppäsen nostavan rimaa ekspressionistisilla sävellyksillään". III syventää yhtyeen tunnistettavaa, pohdiskelevaa jazzsoundia tuoden mieleen genren suuruudet kuten Ornette Colemanin. Digitaalisesti julkaistu ensimaistiainen November Ghost nostettiin Spotifyn seuratuimmille jazz-soittolistoille State of Jazz ja Jazz X-Press.

"Alder Egon uuden levyn musiikki on syntynyt erilaisissa lokaatioissa ja tilanteissa, mm. Ruotsissa Gotlannin saarella keväälla 2020, jolloin pandemia oli vielä alkuvaiheissa. Olen intohimoinen elokuvaharrastaja ja aivan kuten ohjaajan tulee saada näyttelijöistään paras irti, koen että jazz-säveltäjän tehtävänä on pyrkiä samaan musiikissa. Kirjoitan sävellykseni nimenomaan Alder Egossa soittaville muusikoille", Leppänen kertoo. "Uskon että kun pandemia on lopulta ohi, tarvitsemme musiikkia enemmän kuin koskaan. On todellinen etuoikeus saada julkaista uutta musiikkia vuonna 2021. Tehkäämme jatkuvasti itsellemme mielekkäitä asioita." 

Jyväskylästä lähtöisin oleva Joonas Leppänen (s. 1984) tunnetaan Alder egon ohella myös We Jazz Recordsin julkaiseman AINON-yhtyeen rumpupallilta. Hän on opiskellut ja säveltänyt musiikkiaan Berliinissä ja Göteborgissa, ja osallistui vastikään arvostettuun Banff-työpajaan Kanadan Albertassa. Leppäsen sävellystyyli perustuu voimakkaisiin tunnelmiin, kulmikkaisiin melodioihin ja yhtyeen jatkuvasti eteenpäin soljuvaan liikkeeseen. Hänen lisäksi Alder Egoon kuuluvat mm. OK:KO-yhtyeestä tutuksi tullut Jarno Tikka, mm. Bowman Trion riveistä tuttu trumpetisti Tomi Nikku sekä keväällä oman debyyttialbuminsa julkaiseva basisti Nathan Francis. Levyn päätöskappaleella Ephemeral esiintyy myös harpisti Natalia Castrillón.

Alder Egon III julkaistiin huhtikuussa 2021 kaikilla digitaalisilla alustoilla sekä mustana ja oranssina värivinyylinä, ja lisäksi saataville tuli myös bändin molemmat We Jazz -julkaisut (II & III) yhteen pakettiin kokoava 2LP-paketti. 

Biisilista

  1. Love And Maladies
  2. Impermanence
  3. La Nuit 
  4. I Saw It In a Dream 
  5. November Ghost
  6. The Gordian Knot
  7. Nathan's World
  8. Ephemeral