Siirry pääsisältöön
Alder Ego

II

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAlder Ego
Julkaistu26.10.2018
TyyppiLP + CD + digi
Soittajat
Levy-yhtiöWe Jazz Records
Tuottaja

Compositions: Joonas Leppänen
Production: Joonas Leppänen & Matti Nives
Recording and mixing: Tuukka Tervo
Mastering: Jukka Sarapää & Juho Luukkainen
Design: Matti Nives

Kuuntele

Biografia

 Alder Egon toinen albumi II  julkaistiin 26.10. We Jazz -levymerkillä.

Alder Ego on rumpali Joonas Leppäsen johtama neljän nuoren jazz-skenen voimahahmon kvartetti, jonka 26. lokakuuta julkaistavalta II-albumilta on tänään digitaalisesti julkaistu toinen maistiainen Le Chant Des Sirènes. Alder Egon uutuuslevy on myös levymerkkinä nuoren We Jazzin kymmenes albumijulkaisu ja samalla olennainen dokumentti toistaiseksi liian vähälle huomiolle jääneen yhtyeen väkevästä musiikista. Leppäsen kanssa yhtyeessä soittavat trumpetisti Tomi Nikku, saksofonisti Jarno Tikka sekä basisti Teemu Åkerblom. Kvartetti esiintyy itsenäisyyspäivänä 6.12. Tallinnan Sveta Baarissa osana We Jazz 2018 -festivaalia.

Alder Egon uutuuslevy II esittelee Leppäsen pohdiskelevan, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyylin. Bändin musiikki on linjakasta ja nykyaikaista jazzia: melodista, soljuvaa ja yllätyksellistä. Alder Egon musiikin kerroksellisuus kutsuu pitkäkestoiselle löytöretkelle, joka tarjoaa alati uusia yllätyksiä kuulijalle. Levyllä ydinkvartetin rinnalla vierailee vibrafonisti Ilkka Uksila, joka tuo kokonaan uuden värin yhtyeen soundipalettiin. 

Leppänen kertoo etsivänsä säveltäjänä balanssia suunnitelmallisuuden ja yllätyksellisyyden välillä. "Nautin siitä, että musiikin suuntaa on vaikeaa tai jopa mahdotonta ennustaa", hän sanoo. "Siitä, että musiikki on kuin elävä organismi. Kvartetin jäsenillä on tässä tärkeä roolinsa ja koko yhtye on mukana musiikin sovitusprosessissa."

Alder Egon albumi II julkaistaan kahtena vinyyliversiona (musta / valkoinen), CD:nä ja digimuodossa. LP:n ja CD:n mukana tulevat kattavat kansitekstit ja LP:ssä mukana on lisäksi digilatauskoodi.

"Classy + Jazzy!"
Alex Ruder, KEXP

"Sounding great."
Found Sounds, DJ Magazine

"Niiiiiiiiiice – Liking this big."
Jon More, Coldcut / Soho Radio / Ninja Tune

"Truly sublime."
DJ Rahdu, BamaLoveSoul.com

Joonas Leppänen, rummut
Jarno Tikka, saksofoni
Tomi Nikku, trumpetti
Teemu Åkerblom, basso

+ Ilkka Uksila, vibrafoni

Biisilista

  1. Leviathan
  2. Le Chant Des Sirènes
  3. Cubism
  4. Vultures
  5. Flight
  6. Blood Moon
  7. Solitude