Siirry pääsisältöön
Aki Rissanen

Hyperreal

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäAki Rissanen
Julkaistu14.7.2023
TyyppiCD, digi
Soittajat
Levy-yhtiöEdition Records

Biografia

Yksi tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisiin jazzartisteihin lukeutuva pianisti ja kosketinsoittaja Aki Rissanen vaihtaa jälleen musiikillista vaihdettaan, nyt yhdessä ruotsalais-turkkilaisen rumpali Robert Ikizin ja pitkäaikaisen soittokumppaninsa trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa.

Hyperreal on Aki Rissaselle jo kuudes brittiläisellä Edition Records -levymerkillä julkaistu levy. Albumi on myös Suomen ensimmäinen jazzlevy, joka julkaistaan myös monikanavaisissa Dolby Atmos- ja Apple Spatial -muodoissa.

Hyperreal on albumi muutoksesta ja tiedostamisen, uudistumisen ja irti päästämisen tärkeyden tunnistamisesta, kuten Rissanen kertoo: "Musiikki on saanut inspiraationsa muutoksen ajasta, jossa kaikki tällä hetkellä elämme. Kun todellisuus muuttuu nopeasti tekoälyn luomaksi virtuaalitodellisuudeksi tai hypertodellisuudeksi, meidän on oltava tietoisia tästä ja sopeuduttava erottamaan mikä on todellista ja epätodellista."

Rissanen jatkaa: "Asuin vuosina 2021-22 Ranskassa ja ennakkoluulottomassa taiteen kyllästämässä ympäristössä minulle kirkastui ajatus hypätä johonkin itselleni uuteen ja tuntemattomaan: tehdä musiikkia, jossa yhdistyvät pohjoismainen jazz, Lähi-Itä -vaikutteiset rytmit, kokeellinen äänitaide ja pop. Keskityin aiempaa enemmän tekemään musiikkia tietokoneella ja sähköisillä kosketinsoittimilla. Ajatus yhdistää kaksi aiempaa duoani Vernerin ja Robertin kanssa syntyi luonnostaan, kun mietin kokoonpanoa. Molemmat ovat ehdottomasti suosikkimuusikoitani.”

Biisilista

  1. Love Song
  2. Dead Flies
  3. Quantum Ballad
  4. Influxus
  5. Day After Yesterday
  6. Leisure
  7. Code Indigo
  8. Digitalis
  9. Breezy