Siirry pääsisältöön
Pertti "Pepa" Päivinen
Jussi Miettola

Hirttomiehiä työväenluokalle

Levy
profile-picture

Levyn tiedot

EsittäjäPertti "Pepa" Päivinen
Jussi Miettola
Julkaistu30.3.2019
TyyppiCD / digi
Levy-yhtiöFinnish Explosions
Tuottaja
 
All songs by Päivinen&Miettola
Mixed by Jazz Kuramatto
Mastered by Teemu Sinkko
Layout by Antti Ollikainen
Kuuntele

Biografia

Pepa Päivinen ja Jussi Miettola julkaisivat maaliskuussa  2019 musiikkialbumin Hirttomiehiä työväenluokalle, joka yhdistää Päivisen painavan sanoman Miettolan "nollista ja ykkösistä" komputoimiin kokonaisuuksiin.

"[--]Jussi Miettolan kanssa Päivinen on tehnyt yhteistyötä jo kuutisen vuotta. Tähän mennessä levytetyt työt ovat menneet Päivisen ja Good Romans -duon piikkiin (siinä Miettolan kaverina on kitaristi Ilari Filander). Nyt konsepti on jälleen uusi: Päivisen huilujen, tenori- tai bassosaksofonin rinnalla, alla ja päällä, miten milloinkin, soi Miettolan ”nollista ja ykkösistä komputoima” äänimaisema. Hetkittäin levyllä voi kuulla myös useamman Päivisen soivan yhtä aikaa.

Miettola on rumpali, mutta tällä kertaa perkussioilla ei ole osuutta. Kun pulssi ei korostu lyömäsoittimien kautta, rytmi-ilme on hengittävä ja vapaa.

Levyn punaisin lanka on se jännite, joka vallitsee Miettolan akustis-elektronisen, biteiksi muuttuneen maailman ja Päivisen ”ihmisen äänen” välillä. Juuri sellaista Päivisen soitto on aina: syvästi tuntevaa, kommunikoivaa, lämmintä ja lähestyvää. Miettolan luoma maisema on milloin tämän hengen kanssa yhtä, milloin tietoisesti vieraannutettua, outoa ja erilaista, rosoista ja raakaa, uhkaavaakin.

Levyllä on useita superlyhyitä hahmotelmia, kuin alkusoittoja jollekin suuremmalle, toteutumattomalle. Kappaleet muodostavat hyvin vahvasti albumin ja kokonaisteoksen, joka on syytä kuunnella kerralla. Näin lyhyenlyhyet, vähän pitemmät lyhyet, keskimittaiset ja ne kaksi yli kuusiminuuttista sulautuvat yhdeksi vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Duon musiikillinen matka on jännittävä ja jäntevä, eikä minkäänlaista riehumista tarvita siihen että kuulija pakotetaan aistimaan kaksikon valtaisa piilevä voima. [--]
- Pentti Ronkanen, SuomiJazz.com, 14.5.2019

Pepa Päivinen: reeds
Jussi Miettola: sound, arranging

Biisilista

  1. Laula metsä laulus
  2. Kur Kur
  3. Glace Noir
  4. Valta, voima ja kunnia
  5. Monopol unessa
  6. Menneitä koiria
  7. Tervemenoa
  8. Hirttomiehiä työväenluokalle